Tak rzuciłęm Tr21 ponieważ już raz się za niego zabierałem, to miał być model na setną rocznicę czyli w 2021 roku, ktoś chciał to sfinansować i zlecił mi projekt, ale się z niego wycofałem ..
Za smakowity to kęs, żeby nic z tego nie wyszło, a więc musiałem wziąć się za wszystko z tym Tr21 sam/emu od zera. Jakimś cudem posiadam rysunek techniczny tej lokomotywy w rzucie bocznym i przekrojach poprzecznych, reszta to pomiary wszystkiego co się dało zmierzyć i sfotografować w Karsznicach. Ów model jest obecnie na etapie składania, niestety robię jeszcze kilka innych modeli parowozów naszych kolei, stąd opóźnienie (Panie Marku) z tą Tr21.
zestaw toczny i dowiązany Tr21 produkcji HOART
Panie Piotrze(piotr66), jeżeli myśli Pan zdecydowanie o Ty23, to bierzmy się do roboty. Przypominam, że aż dziw mnie bierze, że do tej pory żadna firma niemiecka nie wypuściła modelu tego parowozu. Jest to jedyna seria parowozu wyprodukowana w Niemczech i eksploatowana na terenie tylko Niemiec(prywatna kolej Lubeki) w ilości dwóch sztuk, który to parowóz nie doczekał się .. Modelu w H0.
Ostatnio edytowane:
-
2
-
1
-
1
- Pokaż wszystkie