• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moje prace kartonowe 1:120

• Inicjator wątku slawek77
  • Data rozpoczęcia
OP
OP
S

slawek77

Gość
Dziś zrobiłem budynek, prawdopodobnie tam mieszkali pracownicy kolei. Budynku już nie ma, lecz na mapie google jeszcze widnieje.
Narysowany ze zdjęcia, więc może być minimalnie przeskalowany.
Budynek testowy, narysowany posklejany pomalowany na szybko, w ciągu godziny.

Załączniki

OP
OP
S

slawek77

Gość
Dziś zrobiłem obiecaną nastawnię dla chłopaków z sąsiedniego forum.
Jeszcze muszę zamontować rynny, lecz je trzeba sklejać stopniowo.
nastawnia 01

Załączniki

OP
OP
S

slawek77

Gość
Laser jest tylko narzędziem pomocniczym które wycina mają wielogodzinną prace przy komputerze.;)
Model na zdjęciach jest testowym, wszelkie błędy zostały poprawione w projekcie.
Jak jutro czas na to pozwoli to wypalę gotowy model już bez błędów.
W tym modelu drzwi wejściowe są o 2mm za niskie, oraz brak komina na ścianie, oraz dwóch okien na ścianie tylnej.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.742 443 99
...które wycina mają wielogodzinną prace przy komputerze.;)
...i to się chwali :) Jeden wycina nożykiem, drugi laserem. Ja doceniam ludzi, którzy sami rysują budowle z posiadanych planów czy pomiarów własnych. Gros pracy to właśnie wyrysowanie tego, a i satysfakcja chyba większa niż kupić gotowe. No i ma się ten jeden, jedyny, którego nie ma w sklepie.

OP
OP
S

slawek77

Gość
Ja podziwiam ludzi którzy wycinają nożykiem, a do tego sami sobie obrysują model, mam wielki szacun właśnie dla takich ludzi.
Mnie pomaga akurat maszyna, bo ją posiadam.
Co do tego jedynego, w moim przypadku to co wykonam trafia na sprzedaż, oraz na moją makietę lub na moduły.

OP
OP
S

slawek77

Gość
Miały wstawić wczoraj zdjęcia, lecz przy sklejaniu popełniłem błąd i musiałem sklejać od nowa, oto efekt ale nie jest to końcowy

Załączniki