• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moje modele kolejowe

OP
OP
sebek1974

sebek1974

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.067 1 1
Baureihe V 160 Lollo
lokomotywa spalinowa produkowana w roku 1960 dla kolej zachodnioniemieckich. Wyprodukowano 10 sztuk do prowadzenia pociągów towarowych oraz pasażierskich na niezelektryzowanych liniach kolejowych.
1 (2).jpg
2 (2).jpg
3 (2).jpg
4.jpg
5 (2).jpg
6 (2).jpg
7 (2).jpg
8.jpg
9.jpg
10 (2).jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.876 525 30
Baureihe V 160 Lollo
lokomotywa spalinowa produkowana w roku 1960 dla kolej zachodnioniemieckich. Wyprodukowano 10 sztuk do prowadzenia pociągów towarowych oraz pasażierskich na niezelektryzowanych liniach kolejowych.
Te 10 sztuk to prototypowa seria lokomotyw, z której powstała cała rodzina produkowanych od 1965 roku lokomotyw oznaczonych po 1968 roku wg nowego systemu jako BR 215, 216, 217 i 218, a także licząca 8 sztuk seria BR 210 wyposażona w turbinę gazową. Prototypowe maszyny różniły się z wyglądu od pozostałych innym kształtem ścian czołowych z oknami kabiny maszynisty.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.849 79 12

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.005 33 0
@sebek1974 tapeta jest super. Możesz objaśnić co to jest i gdzie pozyskałeś?

Polecam czasem ofertę kalendarzy ściennych w marketach wielkopowierzchniowych. Czasem się trafią fajne zdjęcia za 7 czy 8 zł :) sam tak ustrzeliłem kilka różnych...

OP
OP
sebek1974

sebek1974

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.067 1 1
@sebek1974 tapeta jest super. Możesz objaśnić co to jest i gdzie pozyskałeś?

Polecam czasem ofertę kalendarzy ściennych w marketach wielkopowierzchniowych. Czasem się trafią fajne zdjęcia za 7 czy 8 zł :) sam tak ustrzeliłem kilka różnych...
Cześć Pado, myśle że na twoim wątku ,,Tło dla makiety`` zostało wszystko wyjaśnione. Ja swoje tła ładnych pare lat temu szukałem i znalazłem w internecie i sobie po prostu wydrukowałem. Myślę że prezentacja swoich modeli w taki sposób wygląda po prostu bardzej profesjonalnie.;)

OP
OP
sebek1974

sebek1974

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.067 1 1
Orient Express
Wagony Orient Express były świadkiem wielu ważnych dla historii wydarzeń. Mimo że kursowanie pociągów zostało zawieszone na okres obu wojen światowych, to w 1918 roku w wagonie nr 2419 delegacja niemiecka podpisała dokumenty ,,zawieszenia broni´´. W czasie II wojny światowej, w 1940 roku, Adolf Hitler wykorzystał ten sam wagon jako miejsce podpisanie kapitulacji przez Francję.
o.1.JPG
o.2.jpg
o.3.jpg
o.4.jpg
o.5.jpg
o.6.jpg
o.7.jpg

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.689 65 3
Widzę że zadbałeś nawet o francuską sygnalizację. Bravo! (y). Jedynie w tej inscenizacji może trochę przeszkadzać niemiecka sieć trakcyjna w tle i niemiecka architektura. Ale to by trzeba było mieć całe mnóstwo wymiennych elementów sceneri. Dość trudne do pogodzenia na jednej makiecie.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.005 33 0
@sebek1974 fotki i prezentacja jak zawsze bardzo ładna. Świetne masz te dioramy i tapety. Naszła mnie taka refleksja możesz zrobić ich zdjęcia np na stole/podłodze w zależności od tego gdzie sie mieszczą i cyknąć fotkę taką ogólną dającą obraz tego jak to wielkie jest ;) Będe bardzo wdzięczny. Lubię takie zakulisowe tajemnice ;)