• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Nie często ogląda się na forum takie fajne wynalazki;) ..bardzo ładnie wykonany modelik(y) ,może drogowców zima nie zaskoczy jak w sezonie letnim już pomykają pługi :D

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Fajny mały pierdziel, dość dobrze wykonany. Kika drobnych detali zawsze jest na plus. U mnie w mieście takie multicary są na wyposażeniu spółdzielni mieszkaniowych i jeżdżą po osiedlowych parkingach, ale zazwyczaj z piaskarkami.

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Model bardzo ciekawy (y), ale Maciek gdzieś Ty go wysłał na taką drogę ?? :LOL: pierwszy przelot "TIR-a" obok niego i się kręci jak na karuzeli :D ...on to chodniki lub Rynek niech odśnieża :podstepny:.
Fajny mały pierdziel, dość dobrze wykonany. Kika drobnych detali zawsze jest na plus. U mnie w mieście takie multicary są na wyposażeniu spółdzielni mieszkaniowych i jeżdżą po osiedlowych parkingach, ale zazwyczaj z piaskarkami.
No właśnie... Muszę sobie zrobić jakiś rynek w mieście, albo osiedlową drogę do pokazywania takich małych pojazdów. Ale na razie to muszą jechać po takiej drodze. Dziś następny:

IMG_9164.jpg
IMG_9165.jpg
IMG_9166.jpg
IMG_9167.jpg

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Pewnie Polacy nim jeżdżą, załadowali ile weszło no i przy kiprowaniu poszedł lulu. :ROFL: Rama pokrzywiona, ale co tam, jeszcze będzie bezwypadkowy. :D

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Przewertowałem cały wątek od deski do deski. Zgubiłem się w ilości pozytywów ;)
Te wszystkie Stary, Jelcze, Zisy, Mazy, Krazy, Skody... mało nie dostałem oczopląsu:love:
Piękna kolekcja PRL(y)

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Ciekaw jestem czy ktoś robi takiego wcześniejszego multikara. Z niesymetrycznie umieszczoną jednoosobową kabiną. Pamiętam je z dzieciństwa. Były najczęściej malowane na niebieski kolor i miały fajny gang silnika:rolleyes:

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Teraz się nie dziwię, że macie tak wielkie kolekcje. Jak zobaczyłem mnogość wersji to gdybym zbierał takie autka wziąłbym po jednym:rolleyes:... albo po dwa - na wszelki wypadek:gwizd:

SCYZOR

Znany użytkownik
Reakcje
2.968 2 0
Multikary to kawał historii PRL-u.Większość z nas zapewne pamięta je z tamtego okresu, występowały w kilku wariantach.Model mimo kilku minusików
może się podobać:).

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Do dzisiaj można je jeszcze spotkać jako woły robocze w składach węgla itd. Model moim zdaniem wykonany koronkowo.
To koło jest w powietrzu na pneumatyce, wiecie, mniejsze tarcie i te sprawy. Jednym słowem - oszczędności. :D

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Wiem, że to nie jest model ciężarówki, ale traktory to rzadkość w moich zbiorach, dlatego pokazuję tu. Zetor 50 Super. Model żywiczny, kupiony już sklejony i pomalowany.

IMG_9147.jpg
IMG_9148.jpg
IMG_9149.jpg
IMG_9150.jpg

I jeszcze takie zbliżenie:

IMG_9151.jpg