• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.734 387 20
radzę Ci to samo co Ty mi; koła w naczepie na biało-niebieskie;)
Cały czas szukam i jak znajdę to na pewno zmienię, tzn wnuk zmieni... ;)
Wygląda na to, że Herpa zrobiła prawidłowo ten model. Na sąsiednim forum kolega podrzucił mi fotkę oryginalnego zestawu i okazuje się, że naczepa ma chromowane felgi. Poniżej fotka zaczerpnięta z facebooka:

Volvo Schmidt oryginał 01.jpg

I jeszcze drugie zdjęcie tej naczepy z Manem

Naczepa Schmidt oryginał 01.jpg

Zatem o ewentualnej zmianie felg w naczepie zadecyduje właściciel tego herpowskiego zestawu... :)

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.734 387 20
Dziś mogę wreszcie pokazać jeden z modeli na które długo, bo już kilka ładnych lat polowałem. Przegapiłem możliwość zakupu, jak go Herpa wydała i potem jak próbowałem go wylicytować, to nie udawało mi się kupić. No i wreszcie teraz, w okresie koronawirusa trafiła się okazja i udało się. :) Muszę tu podziękować dwóm kolegom z naszego forum: Tomkowi @Tomek M. oraz Sławkowi @Slavi, dzięki którym w ogóle cała ta transakcja mogła się odbyć i model mógł do mnie bezpiecznie dotrzeć.

Pełen szacun Panowie. Chapau bas…

AIjq.gif

Dziś jeden z unikatowych modeli zrobionych ładnych parę lat temu przez Herpę:

Manowy Star 001.jpeg
Manowy Star 002.jpeg
Manowy Star 003.jpeg
Manowy Star 004.jpeg
Manowy Star 005.jpeg
Manowy Star 006.jpeg
Manowy Star 007.jpeg

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.212 69 0
No to gratulacje z okazji nowego długo poszukiwanego modelu(y)(y), i niezmiernie mi miło że mogłem się przyczynić do tego że w końcu go masz,
a sam model jest piękny, no i tak jak koledzy piszą, szkoda że Herpa nie zrobiła nam jeszcze kilku innych malowań.

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.799 4 0
Jest i on.... :love: Dawno temu model porównywany do Yeti, wszyscy słyszeli że istnieje - nikt nie widział... :ROFL: Również bardzo się cieszę , że pośredniczyłem w tej transakcji. Prawdopodobnie nie będę miał więcej okazji zobaczenia tego modelu na żywo, bo jest tak unikalny (gdzieś w moich materiałach archiwalnych spotkałem się z ilością 250 szt. i to samo dotyczy Steyra z tą kabiną). Sama jakość wykonania nie jest imponująca ale świadomość unikalności miniatury, osobliwa reklama na zabudowie i OCZYWIŚCIE - atrapa chłodnicy - sprawia, że przy "odrobinie" szczęścia :ROFL::ROFL::ROFL:, kupię sobie ten model...
PS. Wielka ulga , że paczka bezpiecznie dotarła... :)