• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.121 387 20
No ja się wreszcie zdecydowałem i jestem bardzo zadowolony. To drugi hakowiec w mojej kolekcji.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.121 387 20
Ja też lubię, ale pewien modelarz zwrócił mi uwagę, że ta Scania ma podwozie od Mana. Ja się na tyle jeszcze nie znam na ciężarowych, ale jeśli to prawda, to Herpa znów dała dupy i wypuściła kolejny spaprany model. :eek: A niektórzy tak wychwalają Herpę. Chyba niedługo zostanie do kupowania tylko AWM.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.489 109 2
Ja też lubię, ale pewien modelarz zwrócił mi uwagę, że ta Scania ma podwozie od Mana. Ja się na tyle jeszcze nie znam na ciężarowych, ale jeśli to prawda, to Herpa znów dała dupy i wypuściła kolejny spaprany model. :eek: A niektórzy tak wychwalają Herpę. Chyba niedługo zostanie do kupowania tylko AWM.
Maciek nie martw się tym podwoziem tak mocno w modelarstwie muszą być jakieś uproszczenia , a druga sprawa że w 4 ośce to się w ogóle nie rzuca w oczy.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.121 387 20
Maciek nie martw się tym podwoziem tak mocno w modelarstwie muszą być jakieś uproszczenia , a druga sprawa że w 4 ośce to się w ogóle nie rzuca w oczy.
No tak, może i masz rację, ale na tym forum jest tylu kolegów, którzy uważają, że tylko herpowskie ciężarówki są dobrze zrobione, to mają teraz kolejny przykład jak Herpa robi modele i oszukuje modelarzy i zbieraczy. A jednocześnie większość z tych kolegów strasznie najeżdża na modele AWM.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.056 158 2
No tak, może i masz rację, ale na tym forum jest tylu kolegów, którzy uważają, że tylko herpowskie ciężarówki są dobrze zrobione, to mają teraz kolejny przykład jak Herpa robi modele i oszukuje modelarzy i zbieraczy. A jednocześnie większość z tych kolegów strasznie najeżdża na modele AWM.
Niestety nie ma perfekcyjnych modeli i nie będzie.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.489 109 2
Fakt jest taki że z cenami przeginają i takie błędy przy tych kwotach nie powinny mieć miejsca :confused:

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Wszystkie Twoje kolekcje wzbudzaja moja ciekawość, każdy model chętnie bym widział u siebie. Modele wybierane z gustem, bardzo mi się amerykance u Ciebie podobają :)

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Toś mnie Maciek rozwalił na łopatki tymi hakowcami ;) Rico już mi zrobiło gula w przełyku, ale ta Scania dobiła -belkę przecież zawsze można podmalować jakieś kalki wrzucić i jakoś to będzie :D.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.121 387 20
Toś mnie Maciek rozwalił na łopatki tymi hakowcami ;) Rico już mi zrobiło gula w przełyku, ale ta Scania dobiła -belkę przecież zawsze można podmalować jakieś kalki wrzucić i jakoś to będzie :D.
Belkę to można podmalować, nie ma problemu. Gorzej ze zmianą podwozia.:mad:

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.596 67 1
Poczytałem wasze wpisy i aż porównałem to z prawdziwą ciężarówką . Różnica jest kolosalna bo akumulatory powinny być za pierwszą osią a są za drugą :eek: Idę się ciąć , bo ta nieprawidłowość jest kolosalna . Ludzie nie popadajmy w paranoje ;)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Mafo, w AWMach podwozia masz jeszcze gorsze. Daf XF105 ma takie samo podwozie 95, a Actros MP4 takie samo jak MP1. Tak samo sprawa wygląda w nowym FH.
Mówię tu głównie o zbiornikach i katalizatorach oraz ich umiejscowieniu na ramie. ;)

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Co do ram których używa Herpa to i tak nie jest źle. Bo starają się je jakoś aktualizować, nie to co AWM. A co do robienia nas koło... zrobienie 4 osiowego podwozia Scanii tylko na jeden, dwa modele jest kompletnie nieopłacalne. Bo jedna forma to koszt rzędu 30 tys zł. Tak więc dane podwozie nigdy nie zarobi na swoją formę. Inna sprawa, że Herpa powinna moim zdaniem opracować uniwersalną ramę i doczepiany osprzęt w zależności od modelu ciężarówki. Ze zbiornikami tak zrobili to czemu by nie zrobić tak z reszta osprzętu. I można by wtedy opracować różne konfiguracje zbiorników, skrzynek. Ale niestety tam za produkcje odpowiadają pracownicy... a nie modelarze ;)

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
...Chłopaki dajcie se na luz...bo teksty o niepomalowanych belkach są żałosne - weź za pędzel i maluj.. - mnie wkurza coś takiego - lusterka nie wklejone a o malowaniu belki gadanie non-stop...przecież wiadomo jak herpa wykonuje modele.A tu ciągle jedno i to samo - jak na wiejskiej. Nie czytam działu o osobówkach, ale ciekawe czy tam też do każdych tylnych lamp nie maźniętych kolorem tyle żalu się leje.

Co do modelu - fajna konfiguracja i kolorystyka - a podwozie możesz Maćku zawsze poprawić - "kup se Hips" i do roboty, tylko belkę pomaluj!

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Herpa po raz pierwszy zaserwowała nam taką nietypową konfigurację i wyszło im to świetnie. Podobają mi się te żółte piasty, ładnie kontrastują z chromem i resztą malowania.