• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20
Żeby chociaż trochę się postarali to byłby fajny model .:);)
Amerykańce to nie jest mocna strona Herpy. Też mam jednego i sam go już wiele razy przechrzciłem mianem totalnej porażki. Może teraz ktoś poczuje się urażony, ale dla mnie to wygląda jak zwykła kioskowa zabawka. Niech zrobią porządne formy, a wyjdzie naprawdę ciekawa seria. Mimo wszystko gratuluję nabytku, może się podobać (y)
Pamiętajcie koledzy, że to są modele produkowane kilkanaście lat temu. Porównajcie sobie europejskie ciężarówki z tych samych lat produkcji. One też były wykonane tak jak zabawki. Dziś Herpa nie produkuje modeli amerykańskich trucków. Więc nie można tych staroci porównywać do dziś produkowanych modeli przez Herpę.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.479 109 2
Pamiętajcie koledzy, że to są modele produkowane kilkanaście lat temu. Porównajcie sobie europejskie ciężarówki z tych samych lat produkcji. One też były wykonane tak jak zabawki. Dziś Herpa nie produkuje modeli amerykańskich trucków. Więc nie można tych staroci porównywać do dziś produkowanych modeli przez Herpę.
W sumie Herpa chyba ich nigdy nie produkowała tylko robił to dla niej Patmor , a w ofercie obecnie są chyba tylko Macki ;)
Pisałem już o tym że te modele mają przeszło 30 lat na karku ( jak nie więcej ), i są starsze od 80% naszych forumowiczów.;)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20
W sumie Herpa chyba ich nigdy nie produkowała tylko robił to dla niej Patmor , a w ofercie obecnie są chyba tylko Macki ;)
Pisałem już o tym że te modele mają przeszło 30 lat na karku ( jak nie więcej ), i są starsze od 80% naszych forumowiczów.;)
No tak, ale widzę, że niektórzy traktują je jak produkowane teraz i dlatego trzeba to przypominać.
Nie wiem kto produkował, ale sprzedawane były w pudełkach herpowskich, jeszcze w tych czarnych.

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Faktem jest , ze to nie jest mocna strona Herpy , ale parę modeli zrobiła i było to naprawdę dawno. Jakby ktoś chciał się pobawić w amerykańską motoryzacje to jest parę sklepów gdzie można kupić odlewy i poskładać sobie kolekcje.

zyraf82

Znany użytkownik
Reakcje
36 0 0
To są stare formy Hepry z których jeśli wrzuci się kabinę z Vikinga da się jeszcze przyzwoitego Peterbilt-a zrobić :) Jeśli chodzi o firmę to miałeś chyba na myśli Promotex. Oni nadal mają w ofercie kilka fajnych ciężarówek.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20
Dziś taki staruszek. Ciągnik i naczepa kupione oddzielnie i wyszedł z tego całkiem fajny składaczek. A może i taki zestaw był sprzedawany jako całość???

IMG_0244.jpg
IMG_0245.jpg
IMG_0246.jpg