Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Projekt Autosana H9 trawa. Prezentuje próbę wykonania okna dachowego z frezowanej pleksi bezbarwnej dymionej. Jest lekko wybrzuszone ale tego nie mogę uchwycić na zdjęciu. Takie pamiętam z autobusu którym jeździłem do szkoły. Jednocześnie chciałbym zapytać czy macie pomysł na wykonanie listew ozdobnych? Chciałbym je wykonać jako osobny element. Fototrawienie? Trochę za płaskie, oraz może być trudne w montażu z racji swojej cienkości.
Listwy w tej skali mógłbyś śmiało wydrukować z całością, skoro w modelach H0 są tak robione to przy 1/43 nie powinno być problemów z ich malowaniem, przy druku również możesz wyciągnąć takie szczegóły jak czarna gumka po środku tych listew, nie są one płaskie lecz maja pół okragły profil .
Coś mi w twoim nie pasuje krzywizna łuków przodu, jakby za bardzo rozjechane,
Na fotkach parę szczegółów , może Ci się przydadzą .
Dzięki za zdjęcia. Nie zaprzeczę że z dachu nie jestem zadowolony. obecnie cała karoseria jest w drobnych szczegółach poprawiana. Dach na pewno nie zostanie pominięty. Chciałbym by model prezentował się możliwie poprawnie.
Ręce mi się trzęsą jak galareta. Tak wyszedł tył agregatu co go zaprojektowałem ale nigdy w całości nie zmontowałem.
Ze 4 lata będzie od projektu do montażu. :-D