Michale wątek powstał zdecydowanie po to by krytykować i się czepiać więc jak najbardziej wypada. Często nie zauważa się nawet oczywistych błędów, będąc skupionym np. na detalach nie ogarnia się całości. Natomiast akurat w tym przypadku Brian-82 idealnie trafił z odpowiedzią i w zasadzie nie wymaga to więcej komentarza. Wycinają różnie, raz lepiej, raz gorzej a czasami nawet prowadząc remont sąsiedniego toru zostawiają tak jak jest:
http://wrphoto.eu/details.php?image_id=27818. Widziałem wielokrotnie właśnie tak pozostawione rozjazdy i tak go też odtworzyliśmy.
Podobnie jest z nieszczęsną rurą spustową od rynny, widziałem to w dwóch czy trzech przypadkach, brakuje jeszcze podparcia na dole (było, ale robiłem drugi raz wylewkę pod daszkiem i poszło się paść...), pojawi się za moment. Wiem, że dziwnie to trochę wygląda ale czasem lubimy zrobić coś odbiegającego od powszechnie stosowanych standardów. Uzasadnienie jest, jest paliwo, jest pracujący tam człowiek, ma być porządek, dach pochyły to i rynnę dodali. W Zjednoczeniu akurat była w magazynie, szwagier sekretarza pracuje w bazie na kierowniczym stanowisku to zadbał o co trzeba. Na administracyjnym i na nastawni też będą tylko muszą się dotrawić.