• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm [Moduły] Szadek

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.629 255 31
Przepiękne działania i szalenie precyzyjne, finezyjne mosty !!! , ale nie mogę się powstrzymać ,bo sam mam taki problem !
i wiem jaki to później ból dla długich parowozów ,a wykluczyć ich nie można, więc poddaje pod rozwagę.
Na tym etapie to chwila, później będzie dłużej dziergania.

Załączniki

OP
OP
Acid Rain 1973

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
a wykluczyć ich nie można,
A skąd to błędne założenie? :D:D:D

A tak na poważnie, to ten łuk jest łagodniejszy niż wyjazd z Paproków oraz aktualny wyjazd z Szadku więc nie ma mowy o przeróbce. Mamy świadomość tego jak wyglądają promienie łuków na naszej makiecie ale trzeba pamiętać kiedy ona powstawała i w jakich warunkach. Mamy taki układ i taką powierzchnię i jest to rozsądny kompromis. Poza tym akurat ten fragment torów jest dość specyficzny. Słabo to widać na aktualnych zdjęciach ale tor położony jest na podkładach betonowych z łączeniami podpartymi na podwójnych podkładach drewnianych a co za tym idzie ma trawione przytwierdzenia i trochę szkoda byłoby go pruć..... Skrajnia przechodzi przez ten łuk bez konieczności przesuwania :).

_MG_2808.jpg

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
W tym temacie to brak słów. Świetnie się to wszystko prezentuje. Peron będzie bardzo realistyczny jak dołożysz jeszcze małe kępy trawy między płytami. Super!