• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

[Moduły] KSK Wrocław moduł

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
774 8 0
Uchylamy więc ponownie rąbka tajemnicy...:) Efekt sami oceńcie, chociaż zdecydowanie zdjęcia nie oddają jednak wszystkich niuansów.

Załączniki

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.878 92 4
No jak porozstawiacie semafory zaraz za ukresami, to może te 4m będzie.
Dla porównania, stacja Padowo ma 4.30, a Szadek jakieś 5.

Ale szczerze powiedziawszy to jestem trochę zawiedziony, że KSK, mając takie dokonania w zakresie zachowania zabytków, nie poszło za ciosem:

Jest tyle pięknych i interesujących stacji i obiektów, które niszczeją bądź są wyburzane,
chyba warto je zachować choćby w miniaturze zamiast robić jakąś fantazyjną makietę?
Szkoda też marnować pracę i pieniądze na rozjazdy Piko w tak dużym projekcie.
Taniej wychodzą zestawy do samodzielnego montażu, np: http://www.g-weller.de

Jeśli jest problem z miejscem, to może pomyślcie o czymś mniejszym?
Np. Bartnica - ale w postaci gdy była stacją - trzeba by zrobić research historyczny.
Jakby co to mam parę fotek z lat 80tych ale nie zeskanowane.
Bartnica to była ciekawa stacja, obok ładownia kruszywa, która istnieje do dziś, ale kiedyś działała tam kolejka linowa!
Zaraz za stacją wjazd do tunelu, można by schować tam pętlę nawrotną.
Przemyślcie to póki czas, układ skrzynek chyba pasuje bo też stacja w łuku.
Jestem zainteresowany zdjęciami Bartnicy, jeśli to nie problem to proszę przesłać na adres alpat@alpat.pl