• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moduły Krisa

OP
OP
Kris

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.729 52 5
Ten układ jest przewidziany na ok. 120 x 220 cm.

A miejsca mogę mieć duuuuuuuużo. U mamy w spichlerzu jest wolna przestrzeń magazynowa... :D
Tylko daleko tam mam :(

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ujawnił się i "mistrz zamieszania" :) Fantastycznie. Podobnie jak ManMania skłaniam się ku 0194. Osobiście drażnią mnie puste środki tortów dlatego pchałbym jak najwięcej w środek. Kibicuję (y)

OP
OP
Kris

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.729 52 5
W środku absolutnie pusto nie będzie :) Jak widać na "malunku" ma być tam fragment miasteczka :)
Nie wiem, gdzie dać szopę, czy tam na zewnątrz, czy na tej wewnętrznej bocznicy....:rolleyes:

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Wydaje mi się , że jak nie ma płyt na peronie to zarasta trawą i masz tylko wydeptane ścieżki. To czym posypałeś peron to w skali jakieś wielkie kamienie. Pod płytami jest drobny piasek ziemia lub żwir o średnicy 1 cm. Za to zieleń na fotkach ładna. Wygląda jakby kto inny robił peron i drogę a kto inny zieleń. Przed tą zwrotnica na łuku chyba lepiej wstawić kawałek prostego no i krzywe przejściowe które nie sa wymysłem ortodoksów tylko to fizyka i siły odśrodkowe. Polecam metodę z długą listwą do wyznaczania.
Z planu wynika że albo dworzec to sama wiata albo kościół to katedra. Chyba za dużo wszystkiego.

OP
OP
Kris

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.729 52 5
Dany ... jesteś...udany :D Dioramka przeszła już do przeszłości :) Leży sobie na szafie i czeka nie wiem na co.
Chcesz kupić ? Może sobie pozmieniasz wg własnego widzimisia :)

Co do planu makiety - jest poglądowy i nie przywiązywałbym się do rozmiarów prostokącików. Poza tym dekoracja będzie nieco zmieniona. Na łukach pociąg nie będzie wypadał, bo to linia lokalna, więc prędkość dupy nie urywa.

Dziękuję Ci za wpis i dobre rady, ale nie skorzystam :)

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.539 34 1
Heloł :);). Piszę szybko, żeby nie było za późno. Przebieg autostrady (z fotek z prześcieradłem) zmieniłbym tak, aby droga nie przechodziła przez rozjazdy ;).
A już na serio (bo dowcip mam dziś o masie służbowej Fiata) - super, że ruszyłeś z tortem. Rozumiem, że mając takiego fajnego i pałającego entuzjazmem Mechanika, trzeba szybko zbudować linię kolejową. Trzymam mocno kciuki. Na potrzeby wietrzenia taboru i szkolenia oba układy są dobre, natomiast obiecałeś port - jeszcze nikt tego nie zbudował. Mam nadzieję, że ten plan nie zostanie zarzucony. Pozdrawiam (y)

OP
OP
Kris

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.729 52 5
Ze względu na różnego rodzaju "ważniejsze wydatki" relacja ruszy za czas jakiś. Ale jeszcze w tym roku.
Póki co, poprawiony plan. Będę wdzięczny za namalowanie niezbędnych semaforów kształtowych w odpowiednich miejscach. :)
Jako, że to będzie makieta dla młodego ;) (na której, oprócz mnie, pewnie pół rodziny będzie jeździć :D ) nazwałem mieścinę: KUBUSIOWO :D
Ep. IV, PKP. Pełne odwzorowanie rzeczywistości, z dużymi kompromisami i bez przesadnego realizmu :)
Sterowanie analogowe, bo na jedną lokomotywę. Wystarczy. Na początek.

PS. Raczej wszystko będzie na jednej płycie. Nie będę się rozmieniał na drobne :)

Załączniki

Reakcje
0 0 0
Sorki za spóźniioną odpowiedź, właśnie wróciłem z... Polski gdzie nie miałem dostępu do necika, a w zasadzie do mojego konta na forum :)
Torcik pozmieniany nieco, w sensie dorobienia pięterka. Postaram się (w tym roku jeszcze) pokazać to i owo z prac :boso:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 74
Planuję 34
Planuję 18
Planuję 11
Planuję 7