Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Czy malujesz to w jakimś profesjonalnym zakładzie czy też masz jakieś ustrojstwo, które pozwala na takie malowanie z wykorzystaniem kuchennego piekarnika ?
Czy malujesz to w jakimś profesjonalnym zakładzie czy też masz jakieś ustrojstwo, które pozwala na takie malowanie z wykorzystaniem kuchennego piekarnika ?
Zawodowo zajmuję się różnymi aspektami lakierowania proszkowego i w Łodzi w biurze mam małe laboratorium gdzie mam do dyspozycji 2 aplikacje proszkowe od dwóch czołowych producentów, kabinę, piec i w zasadzie całą paletę proszków z palety RAL w 3 różnych stopniach połysku, a także coś by się znalazło z NCS lub Pantone.
Wózki i zderzaki wypiaskowane i pomalowane podkładem. Maźnice tez już gotowe do malowania, a także prowadniki maźnic. Piasecznicom brakuke tylko korków zasypowych, a zestawy kołowe już dawno w blokach startowych. :-D Podesty z drabinkami na czołach też dopasowane. Czas to wszytko poskłać w całość.
Kwestia głośnika, w H0 niestety mamy ograniczenie, co do jego wielkości, w "1" jest miejsce na o wiele większy. Nie wiem czy jest to możliwe, żeby w H0, z tego małego głośnika osiągnąć efekt zbliżony do tego u @Meggido - mam nadzieję, że doczekamy się jakiś nowych rozwiązań.
Cóż, trzeba powoli szykować sobie nowy front robót zanim skończy się praca przy Dragonie. Oto i on. Główny i kluczowy detal modelu E4MSU-001 Griffin. Zdjęcie oryginalnej lokomotywy zapożyczone ze strony Newagu. Wydruk powstał dzięki pomocy właścicieli firmy http://centrumdruku3d.pl Posłuży on jako model-matka do odlewów żywicznych.