• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Modele UMF w skali N

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
To ja wybiorę za was. Mam w domu osie od swojego dostawcy. Osie mają 6mm średnicy, 14mm długości. Kola obustronnie izolowane.
Już kiedyś poruszaliśmy ten temat. Zasadniczo wszystkie wymiary wokół tych tez będą dobre.
Mam tu na myśli głównie długość. Panewki kół w wózku i tak trzeba planować więc można nawiercać głębiej lub płycej.
Te koła kupujemy prosto od producenta - Muller radsatz. Można też takie koła dostać np u Makieciarza. Poszukam gdzie jeszcze i wstawię do tematu.

storch

Użytkownik
Reakcje
47 0 0
To było w wątku przecież dyskutowane. Standardowo w zestawie były wózki, natomiast co do osi to się nie dogadaliśmy, więc każdy miał montować swoje. Teraz pojawiła się opcja, że można zamawiać od razu z osiami:)
Pozdrówka

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.301 18 0
Ja bym mimo wszystko takie info ogłosił na swoim FB (UMF na FB w końcu "śledzi" ponad 2,7 tysiąca osób....) i w innych ogólnodostępnych grupach, gdzie także ogłaszają się sklepy ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.809 525 30
OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
Ale model kompletny to niekoniecznie model gotowy do jazdy. Sądzę, że chodziło o model do samodzielnego złożenia, ale z kompletem części, bez konieczności dokupowania czegokolwiek.
Możliwe, widzisz że każdy może inaczej zinterpretować to co kolega napisał.
Dziwi mnie tylko fakt, że na początku każdy chciał inne koła a teraz wszyscy zgodni :)

Reakcje
47 0 2
*kompletny jako zestaw części, inaczej kompletny zestaw kit, wszystko do budowy całego wagonu. Gdybym mówił o złożonym, napisał bym gotowy lub złożony. Nie byłem świadomy, że mozna to inaczej interpretować.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
*kompletny jako zestaw części, inaczej kompletny zestaw kit, wszystko do budowy całego wagonu. Gdybym mówił o złożonym, napisał bym gotowy lub złożony. Nie byłem świadomy, że mozna to inaczej interpretować.
Ok, ale jest kolega zainteresowany zestawem czy nie bo ja się już pogubiłem.
Oczywiście, że kompletny zestaw jest bardziej atrakcyjny, Jednak jest droższy.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 12
T
Tabor 17
Tabor 10
A
Tabor 11
H
Tabor 17