• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele samochodów ciężarowych - Oilstat

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Przepiękne modele Stara ,do Przewozu piwa już spotkałem się na forum ale ten do przewozu węgla jest super (y) przybrudzony bardzo fajnie .oczywiście Star Żywiec również bardzo ładny i zasługuje na pochwały :);)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Co tu dużo mówić. Świetne i wręcz już kultowe modele wyglądają jeszcze lepiej na dobrych zdjęciach.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Produkty SAW-Models są rewelacyjne. Przybrudzenie Stara do przewozu węgla bardzo ciekawe.

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Dawno, dawno temu, jeszcze na starym forum zobaczyłem u Jarekoma model Volvo z naczepą Mlekovity. Pamiętam jak pokazywał zdjęcia oryginału i opisywał jak projektował kalki. Stwierdziłem że nie może to być nic trudnego i że sam spróbuję wykonać takie kalki. Tak zaczął się pomysł zrobienia zestawu z Mlekovity, a było to kilka lat temu. W rezultacie kalki zostały zaprojektowane, wydrukowane i... trafiły do szuflady. Ta czekały na swoją kolej aż do dziś. Długo też nie mogłem zdecydować się jaki ciągnik zrobić do tej naczepy (mnogość wyboru w taborze Mlekovity jest spora), ale w ostateczności wybór padł (jak zwykle ;-) na Scanie.
Model miał z założenia wyglądać na taki który nie jest myty codziennie i jest raczej wołem roboczym niż ozdoba floty :)

141229 204.jpg
141229 206.jpg
141229 208.jpg
141229 212.jpg

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
świetna  często widzę ich zestawy, tak jak mówisz, są to brudne zestawy i takie woły robocze, ale mają kilka zadbanych samochodów, a wracając to modelu, świetne wykonanie, scania ma ładny kolor i pod tą naczepą super się prezentuje :)

Reakcje
11.369 67 1
Genialnie !!! Naczepa idealnie pasuje do tego ciągnika , zresztą do każdego by pasowała . Ilu podwykonawców mlekowity tyle składów można wyślusać . Tył naczepy wzorowy i fajnie że scania jest z końca produkcji tego modelu , bo ma już dokładki do spojlerów zakabinowych .

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Model jak to u Ciebie genialny. Dbałość o każdy szczegół i to że taki zestaw jest spotykany na polskich drogach sprawia że uwielbiam Twoje praca. Jedynie moje rzecz zwróciły 2 sprawy. W ciągniku masz chyba źle spasowaną szybę, bo halogeny w blendzie wystają po za obrys. Trzeba by trochę ją cofnąć. A drugie to takie lekko rdzawe zacieki na naczepie. Jest to wykonane specjalnie czy po prostu lakier bezbarwny to zrobił? Bo wygląda to na prawde fajnie :)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Kwintesencja polskiego transportu krajowego. Firma to fajny temat na podkolekcje, ponieważ z tego co wiem nie posiada własnej floty samochodowej, a zatrudnia przewoźników, u których można spotkać prawie wszystko. Bardzo podoba mi się rdzawy kolor belki, a szczególnie odpryski na niej. (y) Jedynie proponuje podmalować obrysówki i halogeny w blendzie, bo w takim modelu bardzo psuje to efekt. ;)

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Model jak to u Ciebie genialny. Dbałość o każdy szczegół i to że taki zestaw jest spotykany na polskich drogach sprawia że uwielbiam Twoje praca. Jedynie moje rzecz zwróciły 2 sprawy. W ciągniku masz chyba źle spasowaną szybę, bo halogeny w blendzie wystają po za obrys. Trzeba by trochę ją cofnąć. A drugie to takie lekko rdzawe zacieki na naczepie. Jest to wykonane specjalnie czy po prostu lakier bezbarwny to zrobił? Bo wygląda to na prawde fajnie
Głębiej szyby nie da się niestety wcisnąć więc tak już zostanie.
Zacieki brudu na naczepie są robione specjalnie. Być może lekko je jeszcze poprawie, tak by miały trochę inny odcień.

...Jedynie proponuje podmalować obrysówki i halogeny w blendzie, bo w takim modelu bardzo psuje to efekt.
To da się jeszcze zrobić :)