• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele samochodów ciężarowych - Oilstat

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Model godny pozazdroszczenia, w końcu mnóstwo takich zestawów jeździ po naszych drogach, no i właśnie zazwyczaj nie są jakoś szczególnie zadbane. Dobra robota. (y)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
726 2 0
Cieszy mnie , że zainspirowałem kolegę do zrobienia samodzielnie grafiki na model. Jak widzę wyszła jak na oryginale. Tył naczepy dopracowany!

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Dziś dwa nowe modele.
1) Nowy polonik własnej roboty. Tym razem jest to firma ELMEX ze Swarzędza. Widziałem ich zestaw raz w życiu i tak mi się spodobał, że postanowiłem go "zminiaturyzować". Model zrobiony na bazie Hepry z kalkami własnej produkcji (jak zwykle ;-))
150403 002.jpg
150403 004.jpg

2) Mercedes Benz Actros MP4
Model który zasilił flotę IZZY Logistic trafiając do mnie wprost ze Stuttgartu (z muzeum MB). Otrzymał naczepę która była podpięta do DAF-a, a DAF dostał nową chłodnię. Jeśli samochód sprawdzi się w trakcie próbnej eksploatacji, to być może wkrótce flotę IZZY Logistic zasilą kolejne nowe Actrosy, tym razem w pełnych firmowych barwach ;-)

150403 005.jpg
150403 012.jpg

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Elmex bardzo mi się podoba, mieszkam ok 30 km od Swarzędza i często widuje zestawy z tej firmy. Z tego co widze kalka jest na cały bok naczepy, przez co pewnie ciężko było Ci to nałożyć, szkoda że porobiły się bąble. Może spróbuj je "wypchnąć" używając patyczka do mycia uszu i płynu "na kalki" (tym bardziej że są blisko "wylotu"). Proponuje zaznaczyć jeszcze obrysówki nad blendą. ;) Gratuluję modelu! :)
Srebrnego MP4 również mam w swojej kolekcji i bardzo mi się podoba, szczególnie za sprawą leżanki z logo Mercedes-Benz. :)

Ostatnio edytowane:

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Ładnie, będę musiał zakupić sobie taką naczepkę do zrobienia. Kalki też spoko, biorąc pod uwagę ,że przy takiej powierzchni to z nimi pewnie się cuda działy - mogę się założyć.
W każdym razie podoba mi się i tyle, a Merca na niebiesko malowałeś , czy takiego gotowca znalazłeś?

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
.... Z tego co widze kalka jest na cały bok naczepy, przez co pewnie ciężko było Ci to nałożyć, szkoda że porobiły się bąble. Może spróbuj je "wypchnąć" używając patyczka do mycia uszu i płynu "na kalki" (tym bardziej że są blisko "wylotu"). Proponuje zaznaczyć jeszcze obrysówki nad blendą. ;) Gratuluję modelu! :)
Srebrnego MP4 również mam w swojej kolekcji i bardzo mi się podoba, szczególnie za sprawą leżanki z logo Mercedes-Benz. :)
Był i płyn i patyczki i inne cuda, ale kalka postanowiła zrobić po swojemu :) Trochę się namęczyłem przy jej nakładaniu.
Obrysówki podmaluje przy najbliższej okazji.
Leżanka w srebrnym MP4, choć jej nie widać, jest bombowa :)

Ładnie, będę musiał zakupić sobie taką naczepkę do zrobienia. Kalki też spoko, biorąc pod uwagę ,że przy takiej powierzchni to z nimi pewnie się cuda działy - mogę się założyć.
W każdym razie podoba mi się i tyle, a Merca na niebiesko malowałeś , czy takiego gotowca znalazłeś?
Kabina była niebieska, a grill czarny. Musiałem dobierać kolor tak aby to do siebie pasowało i nie było widać różnicy w odcieniach. Myślę że nie wyszło źle.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Elmex mi się strasznie podoba, jeszcze jak dodałeś że musiałeś dobierać kolor na grill.... to padłem. Nie widać żadnej różnicy. Jedynie co mi nie gra to to, że naczepa dość wysoko siedzi. Siodło na LD też zmieniłeś? A co do kolejnego MP4, perfekcyjna demówka jakich wiele na naszych drogach. Gratuluję modeli i teraz ja muszę się brać do roboty bo mam w planach towarzysza do Elmexa ;)

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Elmex jest doskonały! Naczepa siedzi idealnie. Tak jak pisałem, zamawiam kaleczki, w końcu ładuję się z tymi chłopakami co najmniej raz w tygodniu.
Michał, może byśmy się na Premium low z Sollnera szarpnęli? :D

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Sollner jest ładny. Zdjęcia poglądowe są, więc czemu nie.
Macie jeszcze jakieś pomysły na kalki na modele? Citronex? Poczta Polska? Krono?

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Jak zwykle Twoje modele ,,mucha nie siada,,(y)
Co do pomysłów na kalki to ja bym prosił o EL- TRANS (fotek w necie jest bardzo dużo)kolory mają jak u Bring-a więc model nie wymagałby malowania tylko zmycia oryginalnych oznaczeń i był by ciekawy polonik :) Co Pan Michał na to ??? :D