• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele ciężarówek kubamich1

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Piękne modele pokazujesz tylko jak dla mnie to trochę za dużo na raz. Ciężko jest komentować taką ilość modeli. Oczywiście modele piękne i wielokrotnie unikatowe, np. kontener PLO, ale przy tej ilości to takie unikaty giną.

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Wiem że jest tego dużo, ale panowie bywa tak że nie mam dostępu do neta przez miesiąć jak jestem w trasie. A jak go gdzieś dorwę to i przekaz jest wtedy konkretny.

M

Maverick

Gość
No to pojechałeś po bandzie :eek: Nie da rady wybrać jednego faworyta ale na pewno Volvo z opancerzeniem to swietny pomysł i wykonanie, Daf IPEC po twoim tuningu to rewelka. Z ostatniej prezentacji to bardzo mi się spodobał Daf CF Raben-a(y)

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Dzisiaj zaprezentuje pojazd wyprodukowany własnymi siłami, nie będący wierną kopią oryginalnego , ale bardzo zbliżony do niego. Będzie to transporter czołgów Leopard 2 A4 i T 91 Twardy oraz innego ciężkiego sprzętu MERCEDES BENZ ACTROS 3353 z naczepą Goldhofer. Model jest w skali 1/87 i bazuje na częściach modeli firm Herpa i Albedo.Znany z polskich szlaków szczególnie mieszkańcom Opola i okolic. Te pojazdy są na wyposażeniu właśnie tamtejszej 10 Brygady Logistycznej. Jest ich prawdopodobnie 11 sztuk. Spotkać można też Iveca Eurotrakkery (22szt.), Many F2000 40.464 DFT(6szt) i Volvo FL 12(3 szt.).

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Man TGA z przemalowanym na czarno zderzakiem,bo ten buraczkowy mi nie leżał:

Szmelcwageny kupione na wagę (po 2,5zł za szt. wyszło):

Ciemnozielone Volvo od Slotha wymieniłem u Chmielów na białe bo mieli dwa i podpiąłem do chłodni także od Slotha. W Volvie kilka małych zmian wprowadziłem tak aby wyglądało bardzo standardowo, tak jak zdecydowana większość nowo kupowanych ciężarówek w naszym kraju. Obciąłem spojler pd zderzakiem i pomalowałem dolną część zderzaka na czarno. Zdemontowałem osłony międzyosiowe i górną część blendy pomalowałem na czarno.

Scania i Daf od Piotrka:

Daf ciągnie naczepę -prezent od Slotha.
Scania Heisterkamp:

Autobus Man:

Karetka neantologiczna MB Sprinter, dla mnie model szczególny-pierwszy można powiedzieć w życiu pojazd mojego młodszego syna. Szkoda że Adam nie zrobił warszawskiej:

I na koniec wszystko razem :