• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele ciężarówek kubamich1

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Ciekawe propozycje zestawów z dalekiego wschodu. Trudno wybrać faworyta, bo wszystkie fajne. Magnumka z Top Gear bardzo fajna. podoba się. (y)

jakcuk

Aktywny użytkownik
Reakcje
10 0 0
Za posiadanie schenka duży plus ode mnie, zwłaszcza, że to firma, która funkcjonowała w mojej miejscowości. Sam też mam ten model i mnie się bardzo podoba.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Piękny model. Super unikatowy. A ostatnia cena na ebayu powaliła mnie na kolana. Szkoda, że ma tylną belkę taką gołą.

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
Nie wiem dla czego osiąga takie dziwne ceny ten model, może i unikat, może jest go bardzo mało na rynku, może i ma PL malowanie naczepy ale czy to wszystko jest tyle warte ?? Model sam w sobie jest OK, d..y nie urywa ale cena skutecznie odstrasza. Reasumując pogratulować takiego modelu ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.250 108 2
Nie wiem dla czego osiąga takie dziwne ceny ten model, może i unikat, może jest go bardzo mało na rynku, może i ma PL malowanie naczepy ale czy to wszystko jest tyle warte ?? Model sam w sobie jest OK, d..y nie urywa ale cena skutecznie odstrasza. Reasumując pogratulować takiego modelu ;)
Ceny osiąga takie jakie ludzie chcą zapłacić i nic w tym dziwnego, unikalność tego modelu polega na tym że nie był dostępny w normalnej sprzedaży no i jest to niezły polonik.
Co do wykonania to tak zwany standard Herpy czyli totalny golas.:), ale nie ma się co dziwić tak sobie go zamówili ludzie z Lotosu i tak jest ciut lepiej bo jest w gablotce.
Każdy rodzaj zbieractwa i kolekcjonerstwa ma swoje białe kruki w ciężarówkach 1/87 na naszym rynku to jest właśnie Lotos.

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
Kilka dni temu napisał do mnie pewien kolekcjoner z Niemiec,od którego kupiłem kilka modeli i raz na jakiś czas się kontaktujemy.Koleś ma naprawdę super kolekcję i mnóstwo znajomości,przez co posiada nieraz takie rarytasy,co nikt inny.Prawie wszystko,co unikatowe ,to ma,więc nie jest łatwo go czymś zaskoczyć.Tak myślałem,ale się myliłem:)

Napisał mi,ze oglądał skoki we Wiśle i zauważył wszędzie logo sponsorskie "LOTOS".Sam nie wiedział co to jest,więc wklepał w google i wśród zdjęć wyskoczył mu model z Herpy jednego z naszych kolegów z forum.

Zapytał się,czy mu taki załatwię,bo pewnie w Polsce łatwiej.Niestety,gdy mu powiedziałem,że model jest bardzo trudno dostępny ,a na ebayu dzień wcześniej poszedł za 150 euro,był nieco rozczarowany,ale nie kwotą,tylko tym,że on go nie ma w kolekcji,a przecież jest "guru" kolekcjonerskim,przyjanmniej ja mam o nim taką opinię.

Jak widzicie,mało kto kojarzy firmę LOTOS za granicą,ale model chcieliby mieć mimo wszystko,nie tylko Polacy.

Gratuluję wszystkim posiadaczom LOTOSA,bo to naprawdę wielki unikat,aczkolwiek jak to Rafał zauważył szału nie ma,d...y nie urywa,ale to tylko moje skromne zdanie oczywiście;)

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Witam . Jestem na forum od dosyć niedawna ale już też parę tematów mam założonych .,,w twoim jestem po raz pierwszy ale przepatrzyłem wszystkie strony aby nadrobić zaległości ,,widzę że posiadasz przepiękną kolekcję w barwach PEKAES ,która robi wrażenie ,spodobał mi się holownik Scania ,wojskowy Actros i parę innych modeli które również trafiły w moje gusta .Gratuluję kolekcji i czekam na dalsze modele które posiadasz .:):):)