Postanowiliśmy z Rafałem troszkę temat przywrócić i założyliśmy forum poświęcone wyłącznie kolei północnoamerykańskiej.
I była to decyzja zbyt pochopnie podjęta i w gruncie rzeczy bezsensowna. Zaglądnąłem tam i... "Techniki modelarskie", "Elektronika"? Po co mnożyć byty? To jest tu, a zarówno i techniki jak i elektronika są uniwersalne czy kolej/makieta jest polska, europejska, amerykańska czy azerbejdżańska. "Giełda"? Tego też tu nie brakuje. "O wszystkim i o niczym?" czyli tutejsze Gadki Szmatki? Tu też jest gdzie "popier..lić o" głupotach.
Był taki czas, że dział "amerykański" na forum Martel aktywnie współtworzyłem, często bywam w USA, interesuje się ich kolejami, odwiedzam muzea, wystawy i robię dziesiątki zdjęć, etc... Zdarzało się, że i tu wrzucałem relacje (jedna bodaj nawet chyba nie doczekała się drugiej części, a miała mieć

) Ale... zaprawdę powiadam Wam, nie będę skakał między forumami albowiem mając czasu coraz mniej na bieżące czytanie choćby tylko tego forum, nie będę się nawet starał pamiętać, żeby wpaść tam do Was bo a nuż ktoś może napisał/zamieścił coś ciekawego.
Nie było lepiej się tu do Admina zwrócić o stworzenie działu amerykańskiego? Daje sobie łeb uciąć, że nie byłoby problemu, a wszystko w jednym miejscu.
(Żeby nie było - plus za pomysł oczywiście, ale sposób realizacji z dupy wzięty - za to minus. Dział być powinien, ale uważam, że zdecydowanie nie na zasadzie mnożenia bytów).
Pozdrawiam.
Tomasz Wójczyk.