• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Model EN57 ROBO - nasze oczekiwania...

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.177 504 30
O ile dobrze rozczytuję na tej palecie jest ok 180 modeli :p, a jeżeli są 2 rzędy czego prawdopodobni nie widac to 360.
W kartonie jest 25 szt. Widzimy 8 kartonów co daje 200. Kartony są układane na "wiązanie", więc jest ich co najmniej 4 na warstwie.
6 na warstwie też jest możliwe ale wówczas przekroczy długość palety euro. Jak widzimy nie jest to paleta euro i znamy tylko długość jednego boku. jest to 100cm. To tak z mojego magazynowego doświadczenia. :p
Ale Was porąbało. :) A jeżeli to nie jest jedyna paleta, tylko jest ich więcej? Jakie to ma znaczenie?

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.738 60 9
Dobrze, że forum serwis będzie wykonywał, bardzo dobry moment. Wiedzą co święci, nadchodzi EN57 ROBO i stary serwer pewnie by nie pomieścił wszystkich stron na ten temat.
Uwaga, uwaga nadchodzi najlepszy model EN57 na świecie firmy ROBO, posiadacze EN57 firmy PIKO bójcie się.
Strach się bać co to będzie jak model dotrze do podekscytowanych do granic możliwości zainteresowanych. Wentylki już puszczają niektórym na widok kartonów, a gdzie cała reszta, masakra.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
524 58 11
Nikomu wentylki nie puszczają. Ale miło będzie porównać jak wypada mały lokalny producent na tle potentata. Jeżeli wypadnie na podobnym poziomie to już sukces, jeżeli będzie lepiej to prawdziwy sukces. Ja mocno liczę na dźwięki od Elvisa. Życie pokaże . Jak narazie mimo opóźnienia jest ono wyraźnie mniejsze niż u Herr Doktora. Czekamy spokojnie.

Reakcje
439 294 188
Nikomu wentylki nie puszczają. Ale miło będzie porównać jak wypada mały lokalny producent na tle potentata. Jeżeli wypadnie na podobnym poziomie to już sukces, jeżeli będzie lepiej to prawdziwy sukces. Ja mocno liczę na dźwięki od Elvisa. Życie pokaże . Jak narazie mimo opóźnienia jest ono wyraźnie mniejsze niż u Herr Doktora. Czekamy spokojnie.
tyle ze herr doktor produkuje modele dla kilku krajow w tym i Polski,robo tylko dla Polski i wszyscy dobrze wiemy ze terminowosc nie jest mocna strona robo np ryflaki ktore mialy byc w polowie 22 roku albo ex czartoryski ktory mial sie ukazac pod koniec 22 roku,tudziez tlk mzury czesc 2

LISU

Użytkownik
Reakcje
151 7 4
Kurcze... Mam jakieś tam auto, spotykam się z ludźmi na zlotach, wymiana opinii, jest fajnie. Służyłem w pewnej formacji, teraz spotykamy się co roku, wspominamy, mogę liczyć na pomoc ,,braci" w Polsce i za granicą jak tylko powiem gdzie pracowałem. Jestem w zamkniętej grupie zwiedzaczy zabytków, tam każdy pokazuje zdjęcia, zamków, pałaców, bunkrów itp. Dodaje opisy i spostrzeżenia. Robimy zloty, bawimy się, śmiejemy. Czasem wygłupiamy na rekonstrukcjach i odwiedzamy wzajemnie.
A tu kuźwa kupilem jakiś model to ,,puszczają mi wentylki" i śmierdzą mi stopy :) :) :)
Strach tu się odezwać... bo na stosie spalą,
Ci jedyne słuszni i wszystkowiedzący....

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
524 58 11
Dokładnie tak, ktos zamieścił fotkę, ktos to skomentował, policzyliśmy cos dla zabawy, nikt słowa o PIKO nie wspomniał ale znalazł się ktoś komu cos tam puściło i od razu gównoburza. Wyluzujcie. Cała przyjemność będzie w porównaniach, tak jak modelarze budują modele, a potem poddają je ocenie. Normalne.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.634 381 7
Dokładnie tak, ktos zamieścił fotkę, ktos to skomentował, policzyliśmy cos dla zabawy, nikt słowa o PIKO nie wspomniał ale znalazł się ktoś komu cos tam puściło i od razu gównoburza. Wyluzujcie. Cała przyjemność będzie w porównaniach, tak jak modelarze budują modele, a potem poddają je ocenie. Normalne.
I w dodatku jeden z "nadaktywnych" wycina wpisy, bo jedne mogą być, a inne nie...