• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Model EN57 PIKO - nasze oczekiwania...

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Bo Wrocław i Łódź to tzw. metropolie z których można się dostać to tu, to tam, a Łowicz czy Legnica to już 'zaścianek' z kozłem oporowym na końcu (mając na uwadze przydział taboru do danej lokomotywowni).... chyba to niektórych boli.... To sie wiąże oczywiście z tym:
Łowicz „zaściankiem” i kozłem oporowym, położony na jednej z najbardziej prestiżowych linii Warszawa-Pozań-Kunowice-Berlin-reszta-cywilizowanego świata.

Marcinsemek

Nowy użytkownik
Reakcje
4 0 0
Witam

małe pytanie techniczne, może ktos miał podobny problem. W jednym wagonie sterowniczym nie zapala sie oświetlenie wnętrza, natomiast kabina, tablica kierunkowa, reflektory - świeci wszystko. Tylko brak ośw. wnętrza. Silnikowy i drugi sterowniczy bez uwag. Ktoś coś poradzi? Po rozebraniu nie widzę żadnych urwanych przewodów od sprzęgu do dolnej płytki, również złącze pinowe płytki po dachem jest ok.

MIKOT 1

Znany użytkownik
Reakcje
4.425 99 132
Witam

małe pytanie techniczne, może ktos miał podobny problem. W jednym wagonie sterowniczym nie zapala sie oświetlenie wnętrza, natomiast kabina, tablica kierunkowa, reflektory - świeci wszystko. Tylko brak ośw. wnętrza. Silnikowy i drugi sterowniczy bez uwag. Ktoś coś poradzi? Po rozebraniu nie widzę żadnych urwanych przewodów od sprzęgu do dolnej płytki, również złącze pinowe płytki po dachem jest ok.
Myślę, że to samo co u mnie. Podklej kawałek taśmy dwustronnej lub podłóż jakąś gąbkę pod płytkę. Tylko sprawdź, z której strony nie dolega (być może po stronie gniazda). Powinno pomóc.
https://forum.modelarstwo.info/threads/wesołe-przypadki-mikota-1.48734/post-1149193

mariow-m1

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 3 4
U mnie też tak było w jednym z członów i podkleiłem taką małą piankę.
20241123_220011.jpg

Mam też pytanie: w jaki sposób bezpiecznie usunąć tablicę relacyjną? Czy ona jest mocno przyklejona?
20241123_215527.jpg

Ostatnio edytowane: