Moduł z parowozownią już okablowany, przystąpiłem do przymiarki.
Okazało się, że mimo wyliczeń...
... niestety zabrakło 0,5cm i...
...musiałem wyciąć w skosie małą dziurkę. Później zasłonię ją jakimś drzewem. Tę skośną belkę też trochę przytnę, bo wchodzi w skrajnię ostatniego stanowiska...
Mój komentarz:
Teraz kwestia którą muszę podnieść:
Skosy.
Przy skosach nie ma możliwość postawienia budynku blisko krawędzi, bo zahaczy dachem o skos (patrz wyżej), nie ma możliwości przyklejenia realistycznego tła, bo będzie wyglądało idiotycznie gdy się będzie na niego patrzeć z boku.
Na skosach mogę jedynie pomalować ścianę w kolorze nieba, tudzież nakleić tło z samym niebem, do tego niezbyt zachmurzonym, bo będzie wyglądało idiotycznie.
Żeby jakoś zamknąć przestrzeń, mogę jedynie zbudować reliefy budynków, odsunięte od krawędzi modułu o odległość będącą pochodną ich wysokości i kąta nachylenia skosu, a przerywy pomiędzy nimi gęsto zazielenić średniowysokimi drzewami.
Zastanawiam się tylko, jak wykończyć po bokach te budynki, gdyż ściany boczne takiego reliefu też będą musiały być ścięte po skosie.
A co z dachem? Od frontu będzie jedynie gzyms, a jak zamknąć część ściętą?
Myślałem też by w przyszłości modułu mogły wziąć udział w imprezie. Jak dopasuję się do skosów, to bez skosów pościnane budynki będą wyglądały idiotycznie.
Może zrobię je ściągane. Skośne na strych, normalne na imprezy...