• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa ++++ Makieta--półka dookoła garażu dla torów H0, TT i N ++++

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.699 124 86
Fajne słońce

To mi przypomina historyjkę jakiegoś MiKola z okolic imprezy w Wolsztynie: żeby ładniej kadr mu wyszedł, to wyciął siekierką przeszkadzające mu drzewko.
Generalnie dobrze zrobił - zadziałał prewencyjnie zmniejszając 'ślad węglowy'. Takie drzewo po urośnięciu jest w stanie zamienić się w węgiel a co potem to wiadomo :)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.005 33 0
No to udało się wczoraj dotrzeć do garażu na krótkie roboty budowlane.
Udało się ogarnąć kolejne semafory na lewej głowicy mijanka w skali TT.
20241212_172549.jpg
Wszystko działa i nawet zaczyna to jakoś wyglądać :)
20241212_183256.jpg
Po tych pracach wrócił ruch na tory co widać gołym okiem :)
20241212_183306.jpg

Ps. Taka dygresja. Semafory 40 letnie od firmy Siba działają i pewnie będą działać kolejne 40 lat.... jednak widać problem z masztami...bo jakieś takie pokrzywione. Trzeba zrobić chyba jakiś projekt 3d aby je bardziej wyprostować :)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.005 33 0
No ja nie wiem czy wydruk z żywicy przetrzyma 40 lat.:niepewny:
Jednak co ABS to ABS...
Ja też nie wiem czy wytrzyma.... ale krzywy ABS irytuje mnie na maxa. Zobaczymy czy zrobię prosty semafor...kiedyś to sprawdzimy... na razie nie obiecuje że na 100%...ale mam w planie to wykonać

Dziś nieczekiwanie wykroiłem dwie godzinki wolnego czasu, na własne zabawy :) stwierdziłem że pociągnę dalej swoją sieć trakcyjną, bo chodzi mi to po głowie od paru miesięcy, a do tego już miałem wszystkie części aby to ukończyć.

Pokazałbym fotki, ale coś dziś serwer nie działa więc podzielę się filmem z próbnych jazd...

Miłego dnia/nocy :)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.005 33 0
Zamiast budować zacząłem patynować. Na warsztat poszły wagony jakie są w kolekcji od blisko 10 lat lub dłużej....
20241219_004616.jpg
Ale są też i takie z ostatnich nowości...
20241219_093847.jpg
Szybką robota skończona. Do roboty jeszcze 5 sztuk i finał z węglarkami :)

W ruchu wyglądają tak jak mi się to najbardziej podoba :)

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.845 79 12
Zamiast budować zacząłem patynować. Na warsztat poszły wagony jakie są w kolekcji od blisko 10 lat lub dłużej....
Zobacz załącznik 1092059
Ale są też i takie z ostatnich nowości...
Zobacz załącznik 1092060
Szybką robota skończona. Do roboty jeszcze 5 sztuk i finał z węglarkami :)

W ruchu wyglądają tak jak mi się to najbardziej podoba :)
Szymuś, robota zajebiaszcza..., szczególnie te wagony na bazie 401Z...

Pozdr,...