• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Makieta domowa Makieta na chórze

OP
OP
4Rings

4Rings

Znany użytkownik
Reakcje
1.028 1 0
Forum wróciło ale zdjęcia nie...
Nastawnie kopiłem już zrobiona, ale tak, jest bardzo przyjemna.

Poszedłem wczoraj to lokalnego targu modelarskiego tutaj w DC, pełno było ludzi i wielu sprzedawców, ale oczywiście tutaj to wszystko są modele Amerykańskie. Znalazłem jeden biznes który specjalizuje się euro modelach i rozmawiałem ze sprzedawca. Zapytałem czy ma jakiekolwiek modele kolei Polskich, a on tak pooglądał i odpowiedział ze tak, kilko ma, ale zabrał dla siebie. Także nic.

OP
OP
4Rings

4Rings

Znany użytkownik
Reakcje
1.028 1 0
Dzisiaj pokazuje kilka wydrukowanych ładunków na wagony platformy, a pierwszym plenerze dwie ciężarówki typu Star 28 z dodanym malowaniem i szkłem, za nimi dwie palety rur rożnej średnicy. Chciałbym dodać łańcuchy ale nie mogę znaleźne takich drobnych.

DSC_0042.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
4Rings

4Rings

Znany użytkownik
Reakcje
1.028 1 0
Najmniejszy jaki znalazłem to 1.1mm szerokości i 0.3mm grubości, trochę chyba przeskalowany na H0 bo to w rzeczywistość byłby szerokości prawie 10cm, a z tego co wiem to prawdziwe łańcuchy transportowe są w szerokości około 5cm?

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.208 216 0
Tutaj masz 0,25 u Karola w sklepie od Weinerta, u Was za wielką wadą, pewnie można go gdzieś też namierzyć.

OP
OP
4Rings

4Rings

Znany użytkownik
Reakcje
1.028 1 0
Podjąłem decyzję przynajmniej tymczasowo nie brodzić taboru, wole go zostawić w oryginalnej kondycji bo myślę ze niektóre będą odsprzedawane. Mam dość dużo z epoki VI i inne które nie pasują, będą szły na eBay.

OP
OP
4Rings

4Rings

Znany użytkownik
Reakcje
1.028 1 0
Kilka miesięcy minęło a u mnie powoli prace się ciągną. Ostatnio dodałem połączenie niższego poziomu które zmienia stacje główną z końcowej na przejazdową. Dawniej tory kończyły się na stacji, a teraz wchodzą w jeden i na półce jadą do rampy na tyle budynków portu morskiego która łączy z powrotem do pętli głównej.

Nowy wyjazd ze stacji jeszcze w budowie.
DSC_0236.JPG

pod poziom pierwszy
DSC_0240.JPG

i połączenie na tyle portu z rampą do góry
DSC_0239.JPG

Na koniec zdjęcie budki smażalni ryb którą dłubię jeszcze

DSC_0241.JPG

Ostatnio edytowane: