Mam pytanie, Rafał pewnie będziesz znał odpowiedź.
Chciałbym pomiędzy taśmą LED a zasilaczem dołożyć jeszcze jedną taśmę tak jak na rysunku, rozumiem, że jest to możliwe i powinno działać bez zarzutu. Oczywiście plus z plusem, minus z minusem

Kolejna sprawa - czym łączycie takie rzeczy. Myślę że coś w rodzaju kostki byłoby lepsze niż lutowanie, ale kostki jakie z nam z elektryki domowej są trochę duże, czy są na rynku jakieś małe płaskie wtyki, które można łatwo schować.
Byłem wczoraj w sklepie, jednak koleś był tak niemiły, że nie mam zamiaru więcej tam iść. Ostatecznie nic nie kupiłem

Szkoda, bo logistycznie w fajnym miejscu, no ale ich strata. A planowałem duże zakupy, ze 20 rezystorów

Muszę kupić miernik, jakiś najprostszy, ale warto mieć.
Kable jakieś, ale jeszcze najpierw przejrzę piwnicę, ojciec jutro może spojrzy u siebie, być może coś znajdziemy.
Rurki tergmozgrzewalne to fajne rozwiązanie, też się przydadzą.
Jakieś przełączniki czy potencjometry to będę myślał później.
Są też takie rurki plastikowe ochronne, w które wkłada się kable, to też się przyda pod spodem, aby tych kabli nie uszkodzić.
Co do zasilacza, to prawdopodobnie go wymienię na coś mocniejszego, muszę poszukać w gratach, na razie znalazłem 19V z laptopa, ale jeszcze poszukam innego.