• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Makieta GARAŻOWA z dodatkiem dioram

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
@jack77 pokazał swój most to ja pokaże swój. Co prawda skrzynka juz stała gotowa od miesiąca.... ale dopiero wczoraj był czas aby ją podfrezować tu i tam, by wszystko pasowało do siebie. Na razie wstepne przymiarki po pierwszym frezowaniu.
20220421_202623.jpg
Teraz trwa oklejanie kartonem.

storch

Użytkownik
Reakcje
40 0 0
E, ja bym powiedział, że połączenie np. Kato i Flesia piccolo wcale głupio by nie wyglądało...i większa liczba promieni łuków do dyspozycji...Kato zdaje się nie robi flexów, chyba że już zaczęło? Za to inni nie robią gotowych dwutorów i to jeszcze z przechyłką....każdy system ma swoje zalety, dlaczego więc ich nie łączyć?
Pozdrówka

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Odpuściłem tory Flesia z racji ceny i dostępności. Chyba ostatnio był z nimi problem.... a przynajmniej tak mi się zdaje, po tym jak czekałem 6 miesięcy na lokomotywę OBB 1144.

Tory Kato miałem dostępne po dwu tygodniach lub szybciej, jak tylko była potrzeba.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.739 141 0
Ja miałem kilka torów FL, ale po zakupie kilku Kato, stwierdzam, że są zdecydowanie lepsze. Przede wszystkim lepsze łączenie odcinków. Zatrzask a nie zwykĺa wsuwka.

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Prace mostowe z wolna ida do przodu.. . Dziś z pomoca przyszla Biedronka :)
20220509_080829.jpg
Plus gorący drucik
20220509_080834.jpg
Powodują ze bez zbędnego bałaganu da się szykować nasyp...
20220509_082535.jpg

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12

storch

Użytkownik
Reakcje
40 0 0
Ten "gorący drucik" jest fabryczny? Ja próbowałem kiedyś zrobić gorący drucik z lutownicy i druta transformatorowego i efekt powalający nie był. Na druciku zostawał stopiony styropian jak karmel na patyku z waty cukrowej. Może to kwestia temperatury?
Pozdraw