• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Magia kolei według Magica

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.374 41 4
Zdjęcie może nie numer 2, ale z pierwszych interesujących.
Luty, 2026. Naterki k. Olsztyna.
E6ACTadnb-073 z PM Terminal / JAXAN. Ze składem oczekuje na wolną drogę na Toruń.
tory 15 lu 26.jpg

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.374 41 4
Tymczasem taka oto ciekawostka zawitała do Olsztyna.
26.02.2026. Olsztyn Główny.
tory 26 lu 26 peron CROPPED 33 2500.jpg

Łapałem ją po trasie, ale fotki nie spełniły zbytnio moich oczekiwań, więc zrobiłem wieczorne, a co się odwlecze to...Czyli następnym razem sie poprawi. ;)

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.374 41 4
11.03.2026. Olsztyn-Plaża Miejska.
Skład IC Gryf zbliża się do przystanku Olsztyn Zachodni. Długo nie będziemy się cieszyli widokami kolorowych "siódemek", także jak jest okazja staram sie je chwytać.
Z pozdrowieniami.
tory 11 mar 26 339 6000 x.jpg

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.374 41 4
Jak gadał tak zrobił, zależało mi na paru ujęciach takich jakie lubię. Zwłaszcza tej właśnie 08, w której jestem wręcz zakochany od czasu jak owo słynne zdjęcie z 1979 roku jakoś w Internetach mi wpadło w oko. Chyba najlepsze malowanie. Oliwka(zieleń) z pomarańczą, cóż za pomysł!
Piątek 13tego. Marzec 2026. Olsztyn Likusy.
świnka.jpg

Niestety, jak koledzy widzą w tle jest coś łyso. Tamtędy będzie szła ulica Nowobałtycka. Szeroki pas jest wycięty z lewej strony toru a za miejscem gdzie stałem będzie nowy wiadukt. Te widoczki to już ostatnie podrygi tego malowniczego zygzaczka.
Wystarczy porównać ile się zmieniło (nawet letnią porą będzie tam już łyso i będzie ryte).
ZYGZAK

Ostatnio edytowane: