Koledzy, najmocniej przepraszam za powyższy tekst, napisałem jak kura pazurem i poszedłem spać. Zmęczenie robi swoje i można paść i w dzień. Właśnie wstałem (2 w nocy) i się zastanawiam czy ktokolwiek cokolwiek z tego wpisu zrozumiał. Bo ja sam nie bardzo. A sprawa wyglądała następująco:
Wizyta na Dworcu Głównym, Dworzec w zasadzie pusty, PPMT M62 stał bardzo głęboko w sekcji towarowej, czekałem na niego na peronie 4, rewident zrobił robotę i poszedł sobie, a skład podjechał pod semafor na świetle manewrowym. No i stoi, a ja wraz z nim. Stwierdziłem, że strata czasu czekanie bez końca więc podszedłem ten kawałek pod semafor i parę zdjęć mu zrobiłem. Oczywiście BHP pierwsza klasa i oczy dookoła głowy

Pomyślałem, że będzie szansa go złapać na trasie i wsiadłem w pierwszy lepszy autobus w stronę Dworca Zachodniego i pojechałem, jednak nie miałem pojęcia czy w tym czasie nie ruszył, na dworcu jest świetne Wi-fi (ja nie używam w telefonie), no i zacząłem pisać gdzie się da celem uzyskania informacji. Niestety nikt nic nie wiedział. Zrezygnowany stwierdziłem, że zaryzykuję i pójdę na wiadukt na Schumana(tuż obok, ale tam nie miałem Wi-fi więc i kontakt z kolegami zerowy). Tak się złożyło, że...dostałem SMS o możliwości wykorzystania pakietu 5GB Internetu przez 3 dni, bla bla tylko muszę wysłać SMS pod numer bla bla...Tak też uczyniłem, w międzyczasie pojechał EZT w stronę Olsztyna i IC w stronę Morąga, a ja czekam z nosem w telefonie i pytam kolegów co i jak z tym PPMT. No i tak zleciała mniej więcej godzina, a ja co chwile dopytuję się u kolegów gdzie ten PPMT jest. I gdyby nie odrobina szczęścia to bym wcale nie zobaczył że jedzie. A nadjechał w końcu i dostrzegłem go jakoś 50m od siebie, jak już wchodził pięknie na łuk i przechyłkę, załadowane platformy podkładami betonowymi skutecznie spowalniały go, jednak nie zdecydowałem się na przejście torów i dlatego zdjęcie mamy po zewnętrznej stronie łuku.
Ot tak to wyglądało, mam nadzieję, że teraz jaśniej napisałem.
2 w nocy, a ja sobie śniadanie robię, gołąbki z pajdą chleba. Miną 2 godzinki i będzie sens znowu z rana 10km pieszo zrobić zobaczyć co się dzieje na Głównym

Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
Ps. Kolega
@Stanisław1972 proszony jest o podanie maila na PW. Na dużych zdjęciach nie daję taga, nie ma sensu trzymać wszystkich wersji, bo i tak na forum standardowo 1200x800, więc tylko takie zdjęcia taguję, a oryginały mam czyste. No i proszę pokazać o które zdjęcie chodzi? Ten wiadukt centralnie z torów w fisheye?