• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Mała makieta pokojowa

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.125 81 12
A czy tak (wracając do węgla) węgiel do grilla próbowałeś zastosować??
Węgiel ( nie brykiet) stosunkowo łatwo pokruszyć... choć kiedyś robiłem jakiegoś Wddx'a do swej kolejki i zastosowałem węgiel oryginalny (kamienny) - po prostu parę razy więcej dostał przez łeb i bryłki były OK. Potem zalałem to zwyczajnie wikolem...

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Podejdź na skład węgla - zapewne w każdym mieście jest - spokojnie Panowie ci pozwolą zabrać łopatkę szlamu z kupki :) potem jeszcze to trochę pokruszyć i jest:)

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
3.069 58 5
Lepiej poprosić o jedną grupkę ,umyć ,wysuszyć i pokruszyć w moździerzu lub zawinąć w szmatkę i potraktować młotkiem ,przesiać na pożądane frakcje. Jak ktoś posiada stary młynek do kawy (ręczny ) to już w ogóle bajka.

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.272 39 0
Ciekawe jak Aral zdobył kontrakt na obsługę Adamowych Kolei Państwowych (przetarg ?)

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.337 3 0
Cholewka faktycznie kiepsko...

@edit

Plan awaryjny: przeniesienie stacji paliw na teren fabryki. Tam się parowozy nie będę kręcić ;)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.337 3 0
...a z ciekawości paliwo do lokomotywy nadaje się do samochodów lub ciężarówek? Czy to jakiś inny olej jest...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.125 81 12
Kiedyś ktoś wspominał mi, że na Warszawskich Odolanach dobre 80-90% załogi mającej samochody miało diesle... Więc chyba tak:gwizd::gwizd::gwizd:

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.422 110 1
Trafna uwaga kolegi @Tomek K dobrze zrobiła terenowi koło fabryki.
A barierka górska, jak dla mnie wzorcowa(y) Idealny temat do wątku warsztatowego.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.114 389 20
Świetnie spatynowałeś tą barierkę. Bardzo realistycznie wygląda.

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.337 3 0
Pigment rdzawy rozpuszczony w odrobinie matowego lakieru bzb. Sama barierka to pocięty i sklejony CA żel spinacz biurowy.