• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.192 387 20

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.192 387 20
narzekamy na 07 od SM a tu mamy kompletną kluchę .. model? raczej zabawkę, nie rozumiem polityki PIKO ..
To model ROCO. :D
[DOUBLEPOST=1469357247][/DOUBLEPOST] No niestety, jest to delikatne wgniecenie plastiku. :mad::mad::mad: Gołym okiem nie widziałem, dopiero zdjęcie ze smartfona pokazało to uszkodzenie.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
No niestety, jest to delikatne wgniecenie plastiku. :mad::mad::mad: Gołym okiem nie widziałem, dopiero zdjęcie ze smartfona pokazało to uszkodzenie.
Nie wiem czy Cię pocieszę, ale pewnie każdy z modeli ma jakiś bubel :)
Ja swojego egzemplarza nawet nie zamierzam dokładnie oglądać.

nohab

Znany użytkownik
Reakcje
632 118 2
Mnie zaczęła drażnić ziarnistość pigmentów w użytych farbach. Okazało się, że nie są w skali.
Naklejki po przeliczeniu, to jakieś grube płachty w realu, a tampodruk, to literki przestrzenne.
Same buble.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Naprawdę nie jest źle tak jak się wydaje.
Ludzkim okiem ziarnistość jest praktycznie niewidoczna.
Dla porównania EU44 od Roco i EU43 od Acme.
Roco EU44.JPG Acme EU43.JPG

JRobert

Aktywny użytkownik
Reakcje
107 1 0
Nie wiem czy Cię pocieszę, ale pewnie każdy z modeli ma jakiś bubel :)
Ja swojego egzemplarza nawet nie zamierzam dokładnie oglądać.
Mój też idealny nie jest. Myślałem, że dostałem gorszy model w przesyłce, a wychodzi na to, że to standard. Też mam uderzenie ostrego narzędzia i ze 2-3 paprochy w farbie, które powodują, że malowanie nie jest nieskazitelne. W jednym miejscu jest też coś takiego jak uszkodzenie miękkiej farby w trakcie schnięcia (jakby ktoś czymś to dotknął).

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
Zleciał już ponad rok czasu jak się tu pokazałem i kupiłem pierwszy model. Temat troszkę mnie przeraził, bo w planie miałem zebrać kilka modeli a teraz jak doszła moja półka na te modele stwierdziłem, że mam tego za dużo. ale szczerze to nie mam połowy tego co bym chciał-musiał mieć. Może i ja się pochwalę tylko częścią tego co zebrałem. Na półkę wędrują tylko wybrane modele.
[DOUBLEPOST=1470084055][/DOUBLEPOST]Zdjęcie mało wyraźne, bo z telefonu.

Załączniki

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296