Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
@Kempol fantastyczny ten żuraw, bez dwóch zdań. Ciekawe ile takich przetrwało? Moim zdaniem powinni go wyremontować i zostawić dla potomnych, naprawdę wspaniała konstrukcja. Przypuszczam, że w takich USA by go przenieśli w bardziej wyeksponowane miejsce, bo tam gdzie stoi raczej nikt postronny nie dotrze zbyt łatwo.
I tu pytanie mnie naszło, czy w Olsztynie u mnie było coś takiego? Parowozów było sporo i ciekawe w którym miejscu je nawęglali? Lokomotywowni nie ma, został tylko żuraw wodny i parę budynków, ale nie wydaje mi się aby obok było miejsce nawęglania. Właśnie patrzę mapy satelitarne
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
Parowozownia zarosła i tory do szopy poszły do huty, ale widać, że obiekt żyje. Inne to życie niż kiedyś, ale trochę infrastruktury jest wykorzystywane.
W Gdańsku Zaspie chyba dziś już nawet śladu nie ma po wachlarzu , ciekaw jestem..
W drodze powrotnej do Warszawy jeśli Kolega mógłby zahaczyć o lokomotywownię Bydgoszcz Wschód, co prawda tam nie było nigdy wachlarza, ale był bardzo ciekawy zasiek i system nawęglania, nigdzie nic na ten temat, może coś da się z powietrza jeszcze dojrzeć.Z góry dziękuję.