Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Taka kolej rzeczy. Klimat sie zmienia. Sam nad tym ubolewam. Klimatu brakuje zarówno w przypadku infrastruktury zmodernizowanej, jak i w przypadku infrastruktury zdewastowanej. Z dwojga złego wolę, gdy jest przynajmniej należycie utrzymana.
Czy ja już pisałem o kalendarzu na rok przyszły, z Twoimi zdjęciami, ja jestem chętny, zrób zapisy, wpłacimy zaliczkę i do roboty, w dawnych czasach jak Michał/Acid takie robił ze swoimi zdjęciami, była szansa na porządny kalendarz z super zdjęciami.
Się nie daj prosić, albo daj, ale niedługo.
Drażni mnie to nasze dziadostwo w przypadku parowozów-pomników. Dość często występuje zjawisko, a mianowicie, lokomotywa stoi niemal na końcu toru, robiąc wrażenie, że jeszcze kawałek i zjedzie na trawę. O wiele ładniej by się prezentowała, mając za sobą kawałek toru i kozioł oporowy. TAk postawione parowozy widywałem w naszej nieszczęśliwej Ojczyźnie nie tylko w Wolsztynie.
@Kempol. Byla propozycja zeby Narodowe Muzeum Kolejnictwo tu umieścić. Wygląda na bardzo dobre miejsce jako ze jako jedna z nielicznych ma zachowane budynki towarzyszące. Plus dwie parowozownie. Nie wiem tylko czy "warszafka" by się Godzilla na taki krok, co dla mnie jest niezrozumiale. Np w takiej Wielkiej Brytanii takie muzeum jest w York a nie w Londynie..
@Kempol Świetne zdjęcia jak zawsze, z największą przyjemnością się ogląda, a same wachlarze cudne, wielkie i 2 obok siebie? Ile tam musiało w "złotej erze" maszyn być jak malutki Olsztyn z naszą parowozownią miał całkiem sporo co wynika z niektórych archiwalnych zdjęć. Gratuluję, świetna relacja. Dużo obiektów zostało jeszcze do "zdronowania"? Jaki kolejny cel jak można zapytać?
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic""
Oj, trochę jeszcze zostało. Na mapie poniżej zaznaczone wachlarze (jak ktoś wie gdzie jeszcze jakiś jest, to proszę o informację), zielona gwiazdka oznacza wachlarz już odwiedzony.
Gdzie pojadę następnym razem? Sam nie wiem, czasami jest to impuls, a czasami okazja.
Łazy, na mapie nie są zaznaczone Łazy z halą wachlarzową, a raczej to co z niej zostało. Duża część hali wachlarzowej została wyburzona w maju 2015 roku. Oglądając zdjęcia i filmy można przypuszczać, że to co pozostało długo nie postoi.
W kraju jest jeszcze dużo takiego zaplecza warsztatowego, jak hale wachlarzowe, więc musisz się sprężać żeby to uwiecznić, bo nieruchomości kolejowe też nie śpią.
Pozdrawiam i zapraszam do Łaz.
Oj, trochę jeszcze zostało. Na mapie poniżej zaznaczone wachlarze (jak ktoś wie gdzie jeszcze jakiś jest, to proszę o informację), zielona gwiazdka oznacza wachlarz już odwiedzony.... Zobacz załącznik 832085