• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lokomotywy rodziny Dragon - NEWAG

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.748 78 12
No to tak z wczorajszej przejażdżki rowerowej... E6ACTadb - 027 z CEMETu...
34,8km linii nr 13 (szlak / kierunek jazdy Grzebowilk - Mińsk Mazowiecki)...
IMG_20200504_182456.jpg
... oraz audio wideo...

Pozdrawiam,...

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.498 18 0
Pozwolę sobie na małą dygresję. W dziale "Prawdziwa Kolej" istnieją dwa podobne wątki dot. tego samego elektrowozu - "Mamy nowego loka Dragon" oraz "ET25 - Dragon 2". Podobne, jednak uważam, że istnieje między nimi wyraźna różnica.
W pierwszym, od samego początku forumowicze wklejali zdjęcia Dragona w malowaniu prywatnych operatorów. Drugi wątek: "ET25 - Dragon 2" został utworzony po tym, jak PKP Cargo zaczęło eksploatować te elektrowozy pod nazwą ET25.
Dlatego też uważam, iż chcąc postępować konsekwentnie, w niniejszym wątku powinniśmy zamieszczać zdjęcia tylko tych Dragonów, których właścicielem jest PKP Cargo (niewielkim odstępstwem, nie burzącym przyjętej zasady, mogłoby być dodawanie zdjęć ET26).

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.748 78 12
No to w takim razie trzeba by było rozbić go na ET 25 - Dragon2 i Dragon 2 (prywaciarze)...
"Mamy nowego Loka Dragon" wg mnie tyczy sie bardziej pierwszej generacji tej lokomotywy...

Pozdrawiam,...

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
862 1 0
Mało wniosę do dyskusji, ale dla mnie różnice Daragona i Dragona2 są porównywalne do różnic w EU07 / EP07 ze wszelkimi mutacjami 4E / 303E które to "siódemki" są w jednym worku. Ja wolałbym całą rodzinę 'smoków' oglądać w jednym wątku.

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 12 2
Niestety nie pamiętam, ale przypomnij mi jaką Ci obiecałem - postaram się dotrzymać słowa.
Mało wniosę do dyskusji, ale dla mnie różnice Daragona i Dragona2 są porównywalne do różnic w EU07 / EP07 ze wszelkimi mutacjami 4E / 303E które to "siódemki" są w jednym worku. Ja wolałbym całą rodzinę 'smoków' oglądać w jednym wątku.
Różnice są znacznie większe w przypadku Dragonów niż "siódemek". ;)