• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lokomotywy i składy trakcyjne DRG, DRB

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.665 519 30
Glaserne Zug DRG w Bawarii:
Fajna wycieczka, z Monachium przez Garmisch-Partenkirchen i Mittenwald do Innsbrucka i z powrotem przez Kufstein i Rosenheim do Monachium. Jechałem kiedyś tą linią, oczywiście zwykłym pociągiem, zjazd z Mittenwald do Innsbrucka jest niesamowity, dolinę rzeki Inn widać jak z samolotu.

sheriff

Znany użytkownik
Reakcje
535 9 0
Ja tę trasę pokonałem swego czasu rowerem :) Z Garmisch do Wenecji - człowiek był młody i wiele mógł :p

Żeby nie było całkiem off-topicznie to dorzucę z tej kolekcji jeszcze jeden arcy-ciekawy filmik:

Jest tu jeden polski (obecnie) akcent. Ciekawe czy ktoś znajdzie?

Zdroofka
Andrzej

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.665 519 30
Jest tu jeden polski (obecnie) akcent. Ciekawe czy ktoś znajdzie?
Film jest o produkcji zespołów spalinowych w fabryce WUMAG w Görlitz, a jedna ze scen pokazuje jazdę próbną przez wiadukt i most nad Nysą do wschodniej części miast, dzisiejszego Zgorzelca. Czy o to chodziło?