• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Lokomotywa z platformy Gama (Pesa)

Reakcje
123 4 0
22.03.2025, Sitkówka-Nowiny
111Ed-059 Gama, zauważyłem ją z daleka i w pierwszej chwili pomyślałem że to Vectron, pewnie dlatego że w czarnym malowaniu Cargounit w H0 jest chyba tylko Vectron. Zgodnie z planem chciałem wejść na peron tunelem którego przed pierwszą wizytą nie rozpoznałem na mapie a w polu przegapiłem jadąc z drugiej strony torowiska. Gama stała tuż przy schodach prowadzących na peron, także nie 360 stopni ale jednak bliskie spotkanie:
Gama 059#1.JPG
Gama 059#2.JPG
Gama 059#3.JPG
Gama 059#4.JPG
Gama 059#5.JPG

Oraz jeszcze dwie Gamy do których zszedłem z peronu, po jego długości i trawką chciałem się zbliżyć ale pracownik kolei pojawił się dosłownie na drodze, jakby zauważono wcześniej moje podejście i ostrzegł się na taki ruch wymagane jest zezwolenie, że widać mnie z nastawni i mogą zadzwonić po SOK. Także zrobiłem zdjęcie z miejsca gdzie mnie zatrzymało i wycofałem się. Obok jeszcze stała Stonka i spróbowałbym podejść od drugiej strony torowiska, tam wygodniej bo wzdłuż torowiska jest droga asfaltowa publiczna ale i tak byłem już spóźniony na spotkanie. Raczej byłaby dobrze widoczna z miejsca z którego zrobiłem kilka dni wcześniej zdjęcie Dragonowi2, chyba że stałyby tam jakieś wagony, także dwie Gamy i Dragon2:
Gama 059#6.JPG