Jeszcze raz dziękuję wszystkim Kolegom za zainteresowanie i pomoc w wyjaśnianiu historii naszych kultowych "jednostek". Nie planowałem inicjowania zagadek dotyczących "jednostki". Wszystko wyszło prozaicznie i prosto - przeglądałem tematy na forum i pod wpływem impulsu zamieściłem pierwsze dowolne zdjęcie znalezione w swojej "stajni Augiasza" (to, co mam trudno nazwać archiwum). Nie mam żadnych kompetencji, żeby sprawdzać poziom wiedzy takich fachowców jak Kolega Jarząbek czy Koledzy Prezes TS, Andrzej Harassek, Harry Potter i inni. Po co miałbym to robić? Jestem słabym adwersarzem. Moja wiedza o kolei ogranicza się do uznania faktu, że parowóz jeździ po torach z kominem przeważnie skierowanym do góry.

Tym razem kolejne zdjęcia zamieszczam w porządku ustalonym z rozmysłem.
Zdjęcie jednostki E92 027 ze zbiorów NAC.
Ta sama jednostka E92 027 zamieszczona w prasie fachowej. Niestety nie odnotowałem w jakiej. W pewnym okresie fotografowałem różne czasopisma po bibliotekach.
Tak jak pisał Kolega Prezes TS, w 1936 roku nastąpiło otwarcie "kolejki" - zbiory NAC.
Codzienność "kolejki" w IIRP, czyli jak "dopieszczano" jednostki w latach 30-tych w Głównych Warsztatach Elektrotrakcyjnych.
CDN
Tym razem kolejne zdjęcia zamieszczam w porządku ustalonym z rozmysłem.
Zdjęcie jednostki E92 027 ze zbiorów NAC.
Ta sama jednostka E92 027 zamieszczona w prasie fachowej. Niestety nie odnotowałem w jakiej. W pewnym okresie fotografowałem różne czasopisma po bibliotekach.
Tak jak pisał Kolega Prezes TS, w 1936 roku nastąpiło otwarcie "kolejki" - zbiory NAC.
Codzienność "kolejki" w IIRP, czyli jak "dopieszczano" jednostki w latach 30-tych w Głównych Warsztatach Elektrotrakcyjnych.
CDN