• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Konwersja Konwersje modeli ,,Kaczajewo'' BR 52 na Ty2, BR 03 na Pm2...

Reakcje
0 0 0
Krzysztof Koj napisał(a):
[. I może właśnie dlatego nie mieści się już nikomu w głowie, że parowóz PKP mógł być (i kiedyś był !) ciemnozielono- oliwkowy :!: .
Ze wspomnień: Na północ od ZNTK Bydgoszcz był tor, na którym w latach 80-tych stały przeznaczone, jak sądzę do złomowania parowozy.
W większości oczywiście czarne, ciemnozielonooliwkowe i jeden wpadający w turkus...
Nie znam oczywiście typu maszyny, ale kolorek był tak oryginalny, że niesposób zapomniec. Moim zdaniem takie efekty mogły byc związane z fatalnym zaopatrzeniem w farby, a remont przecież trzeba było skończyc w terminie, albo z nieprzewidzianym efektem płowienia koloru, który początkowo może i przypominał ciemnozielony, ale po latach eksploatacji i nie wiadomo jak długim postoju, stał się taki bardzo jasny i zupełnie nie parowozowy...

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.305 17 2
No ładnie ładnie. W szczegulności podoba mi się tender. Sam powinienem się wziąć za mojego liliputa + APM ale boje się ,że coś schrzanie może być był zainteresowany złożyć to to kupy? Jle by taka usługa Pi zrazy oko kosztowała?

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
oliwkowa dziewiątka z dźwiękiem , ale maleństwo gra.
głośnik w pobliżu cylindrów , dwa dekodery jeden bazowy jazdy ,drugi z kartą dźwiękową skoligacone przez suzi.
tyle na temat przyjemności , kiedy ja taki modelik wstawię se do gablotki ?
a teraz horrrror ,frima Rivarosssi,BR58 ,piękny model ,ful metal ,silnik w kotle i takie tam dyngsy po otwarciu pudelka ,gniazdo 21 pin.
Ale nie życzę nikomu kto nie umie z zawiązanymi oczami rozebrać i złożyć prostego rokulca zabrać się za konwersje tego modelu ,
wiekszosc klejona na niesamowity klej ,dwa dni mi zeszły nad znalezieniem klucza do rozebrania czajnika,tender sekund 2 ,ale parowóz istna łamigłówka,

Jako model świetnie zaprojektowany z czynnym układem wewnętrznego 3-go pracującego cylindra , ale za montaż to bym te żółte małe raczki drutem związał i zagonił curik do ryżu. Narobiły one w montażu dużo więcej i niepotrzebnej roboty przy modelu , klejąc czy zgrzewając na gorąco rzeczy ,których nie powinny żółte łapki dotykać.

Załączniki

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
przyjmę 2-3 sztuki Br58 do konwersji na Ty1-70 lub 76
może być Rivarossi lub Roco , podania ze zdjęciem na pw

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
Jedziemy dalej, , teigrek z małymi lampami PKP i kotłem budowanym od podstaw z żywicy, sound w dymnicy,
dalej tendry do Ty1 z nowym obliczem, właściwie ,,zadem,,
wyzłocone do bulu, w międzyczasie sztywniak robiony do Ty.

Załączniki

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
coś dzisiaj małe foty wchodzą ,trza ładnie kroić i kompresować aby zasiać na forum ,w rzeczywistości jest loczka mocniejsza niż na fotach i znów żal d... ściska , ze nie idzie do gabloty tylko do obcego.
prasa smarna tez działa:)

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 522
Tabor 216
K
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 3