• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kontenerowce PorscheDesign i nie tylko.

Reakcje
0 0 0
Dave, mam wrażenie że ta scania to nie jakaś wielka rewelacja, że tak naprawdę to liczy się ten kontener, bo na upartego to taki ciągnik i naczepę można by skompletować, ale to moja subiektywna ocena, z kolei co do DAFa to myślałem że wyjdzie kalecznie, no i ten kontener łysy z całymi chromami, ale sam zestaw extra i jak się zmieni koła, da inną puchę to rewelka jest :D! Czekam na kolejne zestawy :)

Brakuje Ci jednego TGXa i TGA z Hamburgiem ;)?

OP
OP
Porsche Design
Reakcje
117 0 3
EKB bardzo ciekawe. To widzę, że jednak oprócz Felbmayra zostawiasz sobie EKB.
Chciałem sprzedać wszystkie modele ale udało się kasę uzbierać w inny sposób ;) Także moje pupilki zostają w pudełeczkach w kartonikach ;)
Dave, mam wrażenie że ta scania to nie jakaś wielka rewelacja, że tak naprawdę to liczy się ten kontener, bo na upartego to taki ciągnik i naczepę można by skompletować, ale to moja subiektywna ocena, z kolei co do DAFa to myślałem że wyjdzie kalecznie, no i ten kontener łysy z całymi chromami, ale sam zestaw extra i jak się zmieni koła, da inną puchę to rewelka jest :D! Czekam na kolejne zestawy :)

Brakuje Ci jednego TGXa i TGA z Hamburgiem ;)?
Co do Scanii tak, kupiłem ją dla kontenera i ciągnika :) Co do EKB brakuje mi, TGX'a Hanjin oraz Actrosa Giga :( Co do Dafa koła już zmieniłem z pełnych chromów na zielone :D

OP
OP
Porsche Design
Reakcje
117 0 3
Domyślam się że to jakiś unikat skoro taka radość :D Więcej wypowiedzi po większej ilości zdjęć .
Tak unikat wręcz cholerny unikat, ten model chodzi w granicach 200 euro...
Model zacny, czekam zatem, aż wszystko dotrze i na lepsze fotki ;) O co chodzi z tym Wanko Wien , bo nie ogarniam- jakiś oddział Felbermayr'a czy wcześniejsza nazwa ;)?
Muszę napisać do Felbermayr i zapytać o co chodzi z tym Wanko Wien ;)
Dziś widziałem podobny zestaw i coś takiego zrobiłem ja ;) Zmieniłem również konetener w Dafie EKB bo nie mogłem patzreć na ten goły kontener :( Hanjin jakoś tu niezbyt pasuje spróbuje z konetnerem Loadstar ;)

Reakcje
11.700 67 1
Z tym kontenerem i wiele lepiej się ten zestaw prezentuje , tamten to wygląda jakby z plaży naturystów wrócił . Co do Wanko z Wiednia to na szybko wyszukałem że felbermayr kupił te firmę w 1998 roku . Według tłumacza gogle ta firma miała własny transport ponadgabarytowy , bocznice kolejową i duże dźwigi .

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.282 387 20
Daf z Hanjinem wygląda o niebo lepiej. Tamten oryginalny, to jakaś porażka. Myślę, że lepiej będzie wyglądał z jakimś niebieskim, lub bordowym kontenerem.

OP
OP
Porsche Design
Reakcje
117 0 3
Tylko że nie ma 20ft z malowanymi zawiasami ;)Jedyne co mam to NYK 2x20ft. A hamburgi mam w Scani Zippel :) Mam jeszcze kontener Geest do dyspozycji :)
Z 40ft były
volvo Fh NYK
Man TGA APL
Man TGX MSC/
Man TGX Hanjin ale tu konetener nedzny jest i tego zestawu nie kupuje
Volvo FH K-Line również kontener nędza.

Reakcje
0 0 0
I zmień tę belkę w naczepie jak ściągnąłeś 45ft. :D! Herpa ostatnie EKB obdarzyła w gówniane kontenery... Szkoda, bo TGA z APLem i NYKiem oraz FH z Nykiem to świetne modele i niezwykle dopracowane... Trzeba coś na tego DAFa wsadzić fajnego ;)