• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Koniec Parowozowni w Wolsztynie

szymon3000

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Panie Ariel-u moja wypłata wystarczy na odpalenie parowozu i przyjadz z Wolsztyna do Koszalina (2300PLN) wystarczy ??? mamy w Koszalinie wąskotorówkę gdzie możemy wykazać się w czynie społecznym ja pracuję od 8 - 16 jako mechanik 6 dni w tygodniu ( od 17-21 w garażu jako mechanik co by do 10-tego stykło) jest nas na tym forum tysiące jak ja - kiedy mamy pomóc Wolsztynowi czy innym skansenom ??P.S. jak wygram w totolotka to musze uciekać z kraju , bo przyjdą chłopcy i powiedzą podziel się , bo porwiemy ci synka albo żone .....

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.238 52 6
Kawałek tej Tekatki już odstawionej przy rampie, przy budynku ekspedycji złapałem 29.12.2003 r.
oi;opiu 100.jpg
[DOUBLEPOST=1397052302][/DOUBLEPOST]A tu ta sama parka jak 2 posty powyżej(2007r) Ol49 23 i 111 trzy lata wcześniej czyli w grudniu 2004. Widać drobne zmiany.
oi;opiu 070.jpg

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
986 82 5
Zapomniane, bo nie warto mieć na stanie sprawnych i czynnych od czasu do czasu maszyn towarowych.
Dwa dni temu dostałem na meila plotkę, że parady w tym roku nie będzie.:confused:

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
354 0 0
Zbiorowe nie miały co wozić i były zbyt często odwoływane, toteż Jones musiał wtedy mocno główkować, jak zapewnić jakieś zastępcze jazdy tym swoim starym piernikom. Natomiast osobowy poszedł zawsze, nawet jeżeli jechało pół pasażera. Dlatego nie inwestował w maszyny towarowe.

Ostatni

Znany użytkownik
Reakcje
195 3 0
Dziś w TVP INFO kolejowy Generał wypowiadał się na temat " wielkiej" parady w Wolsztynie(aż 8 parowozów !!), i stwierdził że ....możemy tu zobaczyć tak znane z Wielkopolskich szlaków serie parowozów jak Ol-59 i Ol-69......
Ja wymiękłem niestety :(, i dziwią się niektórzy że to wszystko upada, jak nawet kolejowy Generał nie zna podstawowych typów parowozów.