• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Komunalne Hajda

cinek665

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Z tej prezentacji najbardziej spodobały mi się dwa błękitne MAN-iki :)
Reszta pojazdów też niczego sobie.

Z milą przyjemnością czekam na wspólną fotkę wszystkich pojazdów komunalnych. :D

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam :)
i kolejna porcja śmieciarek

Herpa - MAN TGM (Werner Umweltservice)
DSCF1140.JPG

Herpa - MAN TGA (RWE Umwelt)
DSCF1143.JPG

Herpa - MAN TGA (AKM Abfallwirtschaft)
DSCF1145.JPG

Herpa - MAN F90 (Saubermacher)
DSCF1142.JPG

Herpa - Mercedes Axor (Fischer)
DSCF1139.JPG

Herpa - Mercedes Actros (AWM Abfallwirtschaftsbetrieb München)
DSCF1148.JPG

Herpa - Mercedes NG (AWM Abfallwirtschaftsbetrieb München)
DSCF0750.JPG

Herpa - Mercedes SK 94 (AVA Abfallverwertung Augsburg)
DSCF1147.JPG

DSCF1156.JPG

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.139 108 2
No to mamy prawdziwego miłośnika śmieciarek ilości jakie pokazujesz są oszałamiające, nie miałem pojęcia o istnieniu wielu z tych modeli.
Zachłanie powiem czekam na więcej.;)

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
No to mamy prawdziwego miłośnika śmieciarek ilości jakie pokazujesz są oszałamiające, nie miałem pojęcia o istnieniu wielu z tych modeli.
Zachłanie powiem czekam na więcej.;)
No nie ukrywam że tylko takie kolekcjonuje (śmieciarki albo hakowce), ok mam kilka innych np. poloników i można powiedzieć tylko dlatego są w mojej kolekcji bo po prostu są polskie oraz pare zwyklych cieżarowek ale jest ich niewiele, koncentruje się tylko na komunalnych (y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.711 387 20
:eek: Zadziwiasz mnie za każdym razem. Ilości śmieciarek masz niesamowite. Niby takie same, ale każda inna. Gratuluję kolekcji. No i czekam na następne.:)

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
:eek: Zadziwiasz mnie za każdym razem. Ilości śmieciarek masz niesamowite. Niby takie same, ale każda inna. Gratuluję kolekcji. No i czekam na następne.:)
i to jest własnie to (y) cały sen naszego hobby, Niby takie same, ale każda inna. Własnie to sprawia że najmniejszy szczegół powoduje ze musisz go mieć w swojej kolekcji :D

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.377 67 1
Zawsze miło zajrzeć do tego tematu , już samo powiadomienie że jest nowy załącznik przysposabia człowiekowi dreszcze . Co do dzisiejszej prezentacji to pierwsze 4 many są rewelacyjne . Bardzo mi się podobają śmieciarki w kolorach innych niż pomarańczowe . Następnym razem chyba pozostawie sobie temat do przejrzenia na koniec , jako wisienka na torcie :)

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam
i kolejna porcja mojej kolekcji, dziś tak troche bardziej na biało

Herpa - MAN TGS (MAN 2012)
DSCF1161.JPG

Herpa - MAN TGS (IFAT 2012)
DSCF1168.JPG

Herpa - MAN TGX (IFAT 2012)
DSCF1171.JPG

Herpa - MAN F2000 (SITA SUEZ)
DSCF1159.JPG

Herpa - Mercedes Atego (BFI)
DSCF1166.JPG

Herpa - Mercedes Actros (S-Plus Umweltservice)
DSCF1163.JPG

Herpa - Mercedes Actros (S-Plus Umweltservice)
DSCF1164.JPG

Herpa - Mercedes SK (Seibold Umweltservice)
DSCF1173.JPG

DSCF1180.JPG
DSCF1175.JPG
DSCF1184.JPG

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.015 158 2
Oglądam i oglądam, niektórych malowań to nigdy wcześniej nawet nie widziałem na fotach.
Piękna kolekcja.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.377 67 1
I znowu to robi :) Ja podobnie jak Michał patrze i o wielu modelach nawet nie wiedziałem że istnieją . W dzisiejszej prezentacji bardzo fajnie wyglądają błękitne mercedesy , szczególnie SK jest wyśmienity . Co do actros-ów to parę razy szukałem różnicy , ale jest w kabinach . Bardzo fajnie wyglądają także pierwsze 3 MAN-y , a w szczególności TGX mi się podoba . Te zielone felgi robią doskonała robotę w tym modelu .

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
I znowu to robi :) Ja podobnie jak Michał patrze i o wielu modelach nawet nie wiedziałem że istnieją . W dzisiejszej prezentacji bardzo fajnie wyglądają błękitne mercedesy , szczególnie SK jest wyśmienity . Co do actros-ów to parę razy szukałem różnicy , ale jest w kabinach . Bardzo fajnie wyglądają także pierwsze 3 MAN-y , a w szczególności TGX mi się podoba . Te zielone felgi robią doskonała robotę w tym modelu .
Dzięki za poświęcenie czasu w wyszukaniu różnicy ale jak napisaleś jest w kabinach i masz racje mimo iż mała i wielu stwierdzi że znikoma dla mnie to jednak duża różnica i dwa rożne modele.

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, dziś chciałbym przedstawić moją ostatnią odsłone śmieciarek od herpy, jak narazie wiecej herpowskich śmieciarek w mojej kolekcji nie posiadam.
ale nie martwcie się :) jeszcze nie mam zamiaru kończyc z moją prezentacją, jeszcze pozostała reszta śmieciarek i oczywiście hakowce do zaprezentowania (y)-

Herpa - DAF CF (Virol BV Scheemda)
DSCF1187.JPG

Herpa - MAN F2000 (HHG)
DSCF1189.JPG

Herpa - Mercedes SK 94 - (SKP Hamburg)
DSCF1192.JPG

Herpa - MAN F90 (Remondis)
DSCF1204.JPG

Herpa - Mercedes Actros (Feldermayr)
DSCF1202.JPG

Herpa - Mercedes Actros (Max Bögl)
DSCF1199.JPG