• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Komunalne Hajda

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
I pora na pomarańczowych cześć 3
i można powiedzieć ostatnia seria z tematu ,,pomarańczowe,, jak narazie więcej nie mam ale zachęcam do dalszego śledzenia mojej kolekcji otóż przechodze do prezentacji moich firmówek od herpy:)

Herpa - Scania R 380
17 - Herpa - Scania  R 380.JPG

Herpa - Scania R 620 V8
18 - Herpa - Scania  R 620 V8.JPG

Herpa - Iveco Turbo
16 - Herpa - Iveco Turbo.JPG

Herpa - Roman Diesel
19 - Herpa - Roman Diesel.JPG

Herpa - ÖAF F90
34 - Herpa - ÖAF F90.JPG

Herpa - ÖAF F2000
35 - Herpa - ÖAF F2000.JPG

DSCF0983.JPG
DSCF0990.JPG

L

LUKASZ 87

Gość
Pocisnąłeś ... poluję na ta śmieciarę od dłuższego czasu jest genialna. W drugiej założyłeś nowy grill i też sie super prezentuje ... mała przeróbka a jak cieszy hehe

kubass2

Znany użytkownik
Reakcje
8 0 0
Widzę prawdziwego miłośnika sprzętów komunalnych. Iveco śmieciarę to bym zgarnął do siebie na półkę, choć reszta tez się mi podoba gdyż są to moje ulubione "staruszki" ;)

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Jak dla mnie najlepsze są Scanie i OAF-y, chociaż ostatnia prezentacja zawiera same ciekawe egzemplarze. Dla mnie to każda kolejna prezentacja jest lepsza od poprzedniej. Dlatego nie mogę się doczekać następnej.:)

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam wszystkich, przechodząc do prezentacji śmieciarek firmówek od herpy
chciałbym zacząc od, można powiedzieć ~ mojego oczka w głowie ~ hehe
jest to mój najcenniejszy okaz w mojej kolekcji do którego mam największy sentymen a
chodzi tu o Scanie 142M V8 z załadunkiem bocznym firmy Pfitzenmeier + Rau Entsorgungswirtschaft.
Śmieciarka została wykonana przeze mnie osobiście, orginalna jest tylko kabina i zawieszenie.

(co do firmy Pfitzenmeier + Rau mogę tylko dodać że już nie istnieje została przejęta przez Site i
dziś występuje pod nazwą SITA SUEZ)

Scania 142M V8 (Pfitzenmeier + Rau Entsorgungwirtschaft)
DSCF0999.JPG
DSCF1002.JPG
DSCF1003.JPG
DSCF1004.JPG

A oto oryginał Scania 142M V8 Hakowiec (dawca ,,organów,, części hehe)
DSCF1007.JPG

I dwie Scanie razem to zdjęcie dla kolekcjonerów którzy myśleli ze hakowiec pocięto, otóz żyje i ma się dobrze:)
DSCF1008.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.709 387 20
Za wykonanie szacun. Jedyne co mi nie pasuje to te wysokie czarne podstawki pod kogutami. Jak dla mnie to troszkę za wysokie.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Kurcze chłopie, ależ musiałeś się "nadziubdziać" przy tej zabudowie. Ale z drugiej strony, takie cudo można wydobyć z plastiku w ciągu jednej nocki tylko trzeba na wenę twórczą poczekać i zimne piwko mieć w pogotowiu.
Masz tych śmieciarek troszkę, gratuluję zbioru i pewnie jeszcze nie raz będę się powtarzał.
pozdr.