• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Wojtka

pacek23

Znany użytkownik
Reakcje
756 13 0
I kolejny świetny model z Twojej strony :) piękny jest i malowanie faktycznie oryginalne.podobają mi się też detale z kabiny

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
A ja klikam tylko to "Super", ale wypadało by coś napisać. Tandem - rewelacja. Jeszcze bardziej upodobnić go do oryginału, jakieś tablice, wnętrze i model bajka. Ale wiem że to unikat, więc nie namawiam do ingerencji :D
A co do pozostałych to zestawy w lowdecku najbardziej przykuły moją uwagę. Przede wszystkim innym malowaniem i połączeniem kolorów. Bo zielony jest po prostu genialny. A w czerwono szarym dla mnie do zmiany są felgi. I te stare belki Krone jakoś kompletnie mi nie leżą :D Ale i tak pod kolekcja godna uwagi i wielki szacunek za wytrwałość w ich poszukiwaniu ;)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Ta księżniczka (tak nazywamy jedyną u nas w firmie magnumkę :ROFL:) to mój drugi ulubiony model w tych barwach po tandemie. Ale że wyszła premiumka to mnie teraz zagiąłeś. Tak, wszystko można sobie zrobić, tylko trzeba mieć do tego czas i cierpliwość. :D

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Wyszło Premium opisane na stronie Herpy jako Sollner. W rzeczywistości taki zestaw jeździł w barwach Rennsteig'a, ale model niestety nie ma żadnego napisu na ciągniku - słabo...

Choć z drugiej strony jest też takie foto 1:1 i to model oddaje idealnie:

Ostatnio edytowane:
OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Podsumowujemy zatem dotychczasowe moje zbiory Sollnera z Herpy, w kolejce czekają jeszcze AWMu, może pogoda do zdjęć dopisze w tygodniu.
P1160562.JPG

P1160565.JPG

P1160561.JPG

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.617 67 1
Chciałem napisać że rewelacyjnie się prezentują , ale napiszę tylko że dobrze bo masz ich za mało :D Kolorystycznie pięknie . Szukaj kolejnych bo widać że warto je wyzbierać . Ciekawe jak by się koło nich AWM prezentował po Twoich dopicowaniach .

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Witajcie.
To chyba jest tak, że jak napisze się "jeszcze sporo czasu minie, zanim uda mi się je gdzieś znaleźć i kupić" to tydzień później pojawiają się te "okazje" i modele po następnym tygodniu lądują w gablocie :D Ja miałem to szczęście, że Damian (DamLen) wyszukał na ebayu jedne z najrzadszych Sollnerów, w dodatku za śmieszne pieniądze. Nie trwało nawet godzinę, jak mój niezawodny przyjaciel Darek (Darius25) upolował je dla mnie i tak oto prezentują się już po moich kilku zabiegach.
Miniatury te miały/mają swoje odpowiedniki w rzeczywistości - niestety bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek zdjęcia dokładnie tych zestawów.
Złotej magnumki znalazłem jedno, w dodatku z daleka i tylko przodu więc nie ma sensu go nawet wrzucać.

Pierwszy z nich został wydany w październiku 2003 roku w ilości 700 szt.

P1160600.JPG
P1160601.JPG
P1160602.JPG
P1160603.JPG

P1160610.JPG

Pozdrawiam!

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Ta złota jest przepiękna. Sam miałem wtedy na nią ochotę, ale wiedziałem, że w Twojej gromadce będzie lepiej wyglądać. ;)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
W sumie to zabiegów z nim było co niemiara z tymi detalami :D
- obrysówki
- stopnie
- poręcze
- wloty w zderzaku
- reflektory
- wloty w grillu
- kliny w naczepie
- belka w naczepie
- fartuchy przednich błotników
Takie duperele, ale roboty sporo :LOL:(y)