• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Lec Go

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.275 387 20
Świetny ciągnik. Przydała by się inna kolorystycznie naczepa z czarną ramą i srebrną wanną.
Ps. Ma ktoś może jakiś patent na kierunkowskazy i dolne halogeny bo strasznie mnie w oczy kują .
Wykorzystaj żywicę światłoutwardzalną. Jest przezroczysta. W otwory wklejasz kawałek dociętego papieru pomalowanego na srebrno a jeszcze lepiej farbą chromową (np molotovem). Na to zapuszczasz żywicę, utwardzasz i masz halogeny. Migacze robisz tak samo tylko potem malujesz farbą pomarańczową clear.
Drugi sposób to plastik i modelowanie. Migacze możesz spróbować "wystrugać" sobie z resztek pomarańczowego plastiku np. z samochodowych migaczy. Podobnie i halogeny, też można dopasować z przezroczystego plastiku. Trochę roboty precyzyjnej, trochę szlifowania i masz światła.

OP
OP
Lec Go (Bartek)
Reakcje
11.695 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
43. Kolejny składak wywrotkowy u mnie . W zamyśle jest to czysty dziadtrans . Po prostu koła mają się toczyć , stan wizualny na komfort jazdy nie wpływa :D
Zapraszam :
957. Volvo FH12 II generacji - SkLadak (Herpa)
4.2 Volvo FH12 II 1 [800x600].JPG

4.2 Volvo FH12 II 2 [800x600].JPG

4.2 Volvo FH12 II 3 [800x600].JPG

4.2 Volvo FH12 II 4 [800x600].JPG

Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam Bartek .

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.882 5 0
Jak na "dziada", to prezentuje się naprawdę dobrze. :D Ktoś tu chyba staje na głowie, by zestaw prezentował się dobrze. :ROFL: Obstawiam nowy zderzak do zdjęć... :ROFL: Jest to element który najbardziej dostaje w d... w tej branży. :ROFL:

OP
OP
Lec Go (Bartek)
Reakcje
11.695 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
42. Dzisiaj coś nowszego z mojej kolekcji , ale dalej to będzie volvo . Kolorystycznie bardzo patriotyczny .
Zapraszam :
958. Volvo FH IV generacji - Składak (Herpa)
4.3 Volvo FH IV 1 [800x600].JPG

4.3 Volvo FH IV 2 [800x600].JPG

4.3 Volvo FH IV 3 [800x600].JPG

4.3 Volvo FH IV 4 [800x600].JPG

Pozdrawiam Bartek .

OP
OP
Lec Go (Bartek)
Reakcje
11.695 67 1
41. Dziś jedna z ostatnich nowości od herpy . Mi się osobiście bardzo podobają wywrotki z tej firmy transportowej .
Zapraszam :
959. Volvo FH IV generacji - TRIO-TRANS (Herpa)
4.4 Volvo FH IV Trio Trans 1 [800x600].JPG

4.4 Volvo FH IV Trio Trans 2 [800x600].JPG

4.4 Volvo FH IV Trio Trans 3 [800x600].JPG

4.4 Volvo FH IV Trio Trans 4 [800x600].JPG

Pozdrawiam Bartek .