• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Lec Go

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.274 387 20
To jest Bartku White Freightliner. Co prawda Herpa, tak jak w przypadku Kenwortha czy Peterbilta, tu też zrobiła nie do końca prawidłową kabinę, ale nikt inny w skali 1:87 nie zrobił tego modelu. W 1:43 możesz go zobaczyć u mnie KLIK.
A wracając do miniaturki to ciekawa, tylko przydała by się tu amerykańska naczepa. No chyba, że to model z europejskich dróg... ;)

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.882 5 0
Model który powstał bardzo dawno. Jest to wyrób firmy Con-cor, która współpracowała z Herpą. Jak na tamte czasy, bardzo udany model, chociaż dziś już odstaje "lekko"... :D Naczepa rzeczywiście spokojnie pasowała by pod jakiś Europejski ciągnik, ale może w USA tez takie mieli? :D

OP
OP
Lec Go (Bartek)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.695 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
45. Wracamy do europejskich marek , a konkretniej do skandynawii . Na salony wjeżdża volvo . Na początek bardzo urokliwy dziadek serii F .
Zapraszam :
955. Volvo F12 - Emil Bolling (Herpa)
4.0 Volvo F12 1 [800x600].JPG

4.0 Volvo F12 2 [800x600].JPG

4.0 Volvo F12 3 [800x600].JPG

4.0 Volvo F12 4 [800x600].JPG

Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam Bartek .

OP
OP
Lec Go (Bartek)
Reakcje
11.695 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
44. Dziś nieco młodszy model niż poprzednio prezentowany . Mało jest generalnie tego modelu w naszych kolekcjach .
Zapraszam :
956. Volvo FL10 - SkLadak (ROCO/AWM)
4.1 Volvo FL10 1 [800x600].JPG

4.1 Volvo FL10 2 [800x600].JPG

4.1 Volvo FL10 3 [800x600].JPG

4.1 Volvo FL10 4 [800x600].JPG

Ps. Ma ktoś może jakiś patent na kierunkowskazy i dolne halogeny bo strasznie mnie w oczy kują .
Pozdrawiam Bartek .

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.882 5 0
Chyba Roco jako jedyne zrobiło model FL10. Miniatura bardzo udana ale w większości egzemplarzy z drugiej ręki brakuje tych kierunkowskazów i halogenów (były do samodzielnego montażu). :)
Zestaw ciekawy, ale naczepa wydaje się być zbyt nowoczesna.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.580 109 2
44. Dziś nieco młodszy model niż poprzednio prezentowany . Mało jest generalnie tego modelu w naszych kolekcjach .
Zapraszam :
956. Volvo FL10 - SkLadak (ROCO/AWM)
Zobacz załącznik 917084
Zobacz załącznik 917085
Zobacz załącznik 917086
Zobacz załącznik 917087
Ps. Ma ktoś może jakiś patent na kierunkowskazy i dolne halogeny bo strasznie mnie w oczy kują .
Pozdrawiam Bartek .
Jak nie masz kawałków przezroczystego plastiku to można gęsty klej wikol dać w otwory i jak wyschnie to będzie prawie przezroczysty tylko gruba warstwa potrafi schnąć kilka dni ;)

Bardzo fajny składak wyszedł :)