Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Model świetnie się prezentuje i doskonale został odwzorowany.
Mam tylko wrażenie jakby ten banner podświetlany w samej formie modelu mógłby być wyższy, bo wygląda trochę jak ze zwykłego globa.
Masz rację, tak niestety musi być, bo w modelu Herpy ten baner to osobna część - gdyby kalka była wyższa, to spod niej przebijałoby łączenie tego elementu z kabiną.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Dokładnie, dlatego też bardzo mi się podoba. Muszę coś ze swoimi zrobić, żeby chociaż w pewnym stopniu wyglądały podobnie do Twojego chociaż patrząc na ten model mam wrażenie, że to jest skala 1:50, tak wszystko dopracowane...
Kolekcja wzbogaciła się o kilka nowych modeli, na początek dwa ostatnie modele w barwach firmy OLMA Nowy Sącz, które kończą mój zbiór tej "podkolekcji" - mam już wszystkie ciężarówki jakimi jeździł w tej firmie tata przez ponad 10 lat pracy. Tak się składało, że w tamtym czasie firma posiadała w zdecydowanej większości czarne ciągniki, ale tata trafiał na te wyróżniające się. Był jeden jedyny zielony Actros - tata nim jeździł, była jedna jedyna czerwona Scania 4 (oraz dwie białe, kilkadziesiąt pozostałych było czarne) i też tata dostał ją "na stan":
#6. Scania 124L 400 Topline z naczepą Schwarzmuller - OLMA Nowy Sącz (Herpa/MM Models/IgorS)
i druga nowość czyli przedostatnie auto w barwach OLMY - TGA 18.440 XXL w wersji low-deck. Auta te zostały odebrane na krótko przed pierwszymi TGX'ami, wobec czego technicznie niewiele różniły się od nowszych modeli. Po kilku miesiącach jazdy TGA tata zrobił sobie przerwę z międzynarodówką i wrócił do transportu krajowego. Z tego też powodu auto do końca pozostało nieopisane, dopiero za kadencji kolejnego kierowcy naczepa otrzymała oznaczenia firmy.
#8. MAN TGA 18.440 XXL low-deck z naczepą Krone - OLMA Nowy Sącz (Herpa/MM Models/IgorS)
Zdjęca które pokazałem są wykonane już gdy tata jeździł Magnum E-Tech i z jakiś powodów osłony zostały ściągnięte. Gdy tata jeździł tym ciągnikiem to auto miało komplet owiewek: