• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Igora

OP
OP
IgorS

IgorS

Aktywny użytkownik
Reakcje
175 2 0
Model świetnie się prezentuje i doskonale został odwzorowany.
Mam tylko wrażenie jakby ten banner podświetlany w samej formie modelu mógłby być wyższy, bo wygląda trochę jak ze zwykłego globa.
Masz rację, tak niestety musi być, bo w modelu Herpy ten baner to osobna część - gdyby kalka była wyższa, to spod niej przebijałoby łączenie tego elementu z kabiną.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Super Polonik, naprawdę świetnie zrobiony, dopracowany w każdym calu, nawet zbiorniki maźnięte :)) gratuluję posiadania, zazdroszczę :)
I na dodatek, model bardzo bliski Twojej kolekcji Nijhofów :).

OP
OP
IgorS

IgorS

Aktywny użytkownik
Reakcje
175 2 0
Witam po długiej przerwie.

Kolekcja wzbogaciła się o kilka nowych modeli, na początek dwa ostatnie modele w barwach firmy OLMA Nowy Sącz, które kończą mój zbiór tej "podkolekcji" - mam już wszystkie ciężarówki jakimi jeździł w tej firmie tata przez ponad 10 lat pracy. Tak się składało, że w tamtym czasie firma posiadała w zdecydowanej większości czarne ciągniki, ale tata trafiał na te wyróżniające się. Był jeden jedyny zielony Actros - tata nim jeździł, była jedna jedyna czerwona Scania 4 (oraz dwie białe, kilkadziesiąt pozostałych było czarne) i też tata dostał ją "na stan":

PL - OLMA - KN 28234.jpg

#6. Scania 124L 400 Topline z naczepą Schwarzmuller - OLMA Nowy Sącz (Herpa/MM Models/IgorS)

i druga nowość czyli przedostatnie auto w barwach OLMY - TGA 18.440 XXL w wersji low-deck. Auta te zostały odebrane na krótko przed pierwszymi TGX'ami, wobec czego technicznie niewiele różniły się od nowszych modeli. Po kilku miesiącach jazdy TGA tata zrobił sobie przerwę z międzynarodówką i wrócił do transportu krajowego. Z tego też powodu auto do końca pozostało nieopisane, dopiero za kadencji kolejnego kierowcy naczepa otrzymała oznaczenia firmy.

PL - OLMA - WND 18UT.jpg

#8. MAN TGA 18.440 XXL low-deck z naczepą Krone - OLMA Nowy Sącz (Herpa/MM Models/IgorS)
olma4.jpg

olma5.jpg

olma1.jpg

olma2.jpg

olma3.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Pięknie zrobiłeś te miniaturki. Jestem pod wrażeniem. (y) Zdjęcia grupowe wyszły świetnie.