Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Długo kazałeś czekać na kolejne "cuda" w naszej skali... Kolejne piękne modele i do tego w 100% występujące w rzeczywistości. Znów wypada tylko napisać - BARDZO dobra robota!
Witam wszystkich. Po kolejnej długiej przerwie, mam do zaprezentowania jeden z najnowszych modeli w mojej kolekcji czyli miniaturkę ciężarówki którą od około roku jeździ mój tata. Zestaw idealnie pasuje do zminiaturyzowanych wcześniej dwóch DAF'ów z firmy R.Trans, w których także występuje schemat biała kabina + srebrna plandeka.
18. Renault Magnum 440 z naczepą Krone (Herpa/MM Models/ISTM)
Wrzucasz mało, rzadko, ale za to konkretnie, bardzo starannie dopieszczona Renia, uwagę od razu przykuwają "kapsle", co w dalszym ciągu jest
rzadkością. Super model
Lusterka w najbliszym czasie będa białe w oryginale, stąd decyzja by zrobic juz w modelu na gotowo i nie bawić się w przemalowywanie za jakiś czas . Dzieki!
Poza miniaturami ciężarówek którymi jeździł mój tata i mój brat, drugim tematem kolekcji są modele ciężarówek producentów spoza tzw. "wielkiej siódemki", jednoczesnie tylko takie w który powstawaniu brałem jakiś udział (w powstawaniu modeli rzecz jasna ). Szczególnie jestem miłośnikiem tureckiego Forda, tak więc nie mogło zabraknąć w moich gablotkach modelu Cargo, tak brzydkiego, że aż pięknego. W modelu z perspektywy czasu lepiej można było wykonać ospojlerowanie kabiny, ale wszystko można poprawić, szczególnie gdy dobrej jakości druk 3D jest na wyciągnięcie ręki.
#B. Ford Cargo 1846T z naczepą Tirsan - Orkun (Matchbox/Herpa/MM Models/ISTM)