• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolejowy półwysep helski i linia 213

Reakcje
9 0 0
Tej zielonej platformy już nie ma. Została ona kilka miesięcy temu na lawecie samochodowej wywieziona do jakiejś jednostki w Grudziądzu. Pozostałe dwa wagony i EDK 80 oczekują na przekazanie do Wojskowej Agencji Mienia.

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.488 58 3
Frontem do klienta
Przewozy Regionalne złożyły do Urzędu Miasta Jastarni pismo w którym prosi o informację dotycząca imprez na terenie Jastarni żeby mogli w razie czego dostosować tabor na potrzeby imprez masowych

Reakcje
9 0 0
Moim zdaniem elektryfikacja linii 213 jest czystą mrzonką i pewnym wybiegiem. Mrzonka dlatego, że system (lub jak to się inaczej nazywa, nie jestem w tej sprawie ekspertem) energetyczny nie wydoli przy ciągnięciu linii od Redy, a ewentualne kładzenie kabla energetycznego z Gdyni po dnie Zatoki Puckiej jest mało realny ekonomicznie. Wybiegiem natomiast dlatego,że pozwoli to pod przykrywką elektryfikacji zbudować kilka mijanek dla polepszenia przepustowości tej linii.

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.488 58 3
Niedzielna pogoda "zmusiła";) mnie po raz kolejny do wyprawy na zatopione parowozy fale był małe i dość daleko odpływały wiec skrzynie ogniową widać dośc dobrze
PA230003.JPG
PA230006.JPG

Ten kawał blachy próbowałem wykopać żeby zrobić zdjęcie większego kawałka blachy ale niestety woda dość sprawnie zalewała wykopaliska i po 20 minutach dałem sobie spokój.
Tak jak jest zrobione to zdjęcie tak mniej więcej są rozłożone parowozy
PA230012.JPG

ale ja tam jeszcze wrócę:)

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 73 0