• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
766 2 0
Gdy zima zawitała w okolice Gdańska, ożywają wspomnienia kościerskich parowozów, które niegdyś docierały na skraj miasta, a konkretnie do Kokoszek. 12 grudnia 1989 roku Ty42-51 z typowym dla zimnej pory warkoczem pary odlotowej wkracza na most nad Radunią między Starą Piłą a Leźnem.
396.jpg

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
766 2 0
Przez cały dzień TV pokazuje skutki opadów śniegu na północy kraju, m.in. w Lęborku i okolicy. Śnieg padał tam też 40 lat temu, kiedy to Ty2-967 wraz z prawie niewidocznym TKt48-172 w dniu 22 lutego 1986 r. wyruszał z pociągiem osobowym nr 1024 z Lęborka do Wejherowa i wjeżdżał właśnie na mostek nad rzeką Okalicą.
20.jpg

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
23.007 541 29
Wybaczcie że tu publikuje to zdjęcia, choć jest kolejowe i ma klimat, przynajmniej dla mnie, ilekroć patrze na nie zastanawiam się czy moglibyśmy się znów spotkać w takim składzie, kogo by zabrakło. Zdjęcie robił Piotrek dlatego jest z nami duchem, Od lewej Grzesiu z Rzepedzi, Kudłaty, Doctor, mały w czapce Grzesiek Nycz, za nim nie pamiętam, może Grycuk, w zielonej kurtce i starszy Pan nie pamiętam, potem ja , Kubuś , Mietek Pompa, leży chyba Ciesiel. 2008 rok Bieszczady jak wtedy chciało się żyć.

Tak mnie naszło.

Bieszczady.JPG

hamulcowy

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
1.332 28 1
Wybaczcie że tu publikuje to zdjęcia, choć jest kolejowe i ma klimat, przynajmniej dla mnie, ilekroć patrze na nie zastanawiam się czy moglibyśmy się znów spotkać w takim składzie, kogo by zabrakło. Zdjęcie robił Piotrek dlatego jest z nami duchem, Od lewej Grzesiu z Rzepedzi, Kudłaty, Doctor, mały w czapce Grzesiek Nycz, za nim nie pamiętam, może Grycuk, w zielonej kurtce i starszy Pan nie pamiętam, potem ja , Kubuś , Mietek Pompa, leży chyba Ciesiel. 2008 rok Bieszczady jak wtedy chciało się żyć.

Tak mnie naszło.

Zobacz załącznik 1162302
A na szanownej fizis to już broda, czy jeszcze cień?

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
23.007 541 29
Ja dziś tak mniej poważnie ale "kolejowo" w wątku o czeskich kolejach pokazałem malunek z restauracji, nawiązując do podobnego który mieliśmy w klubie, do dziś myślałem że nie ma nawet jednej fotki tego malunku, ale jest i pokażę Wam ją, brawa dla Piotrka za odwagę i pozwolenie na publikację zdjęcia, to tylko świadczy o olbrzymim dystansie do życia i samego siebie, Piter dzięki.

Czeski dla przypomnienia.

DSC_0980.JPG

I nasz.

30714f8f-c9ad-4877-8ae8-67f1ec5c7552.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.340 670 30
No i co z tego? Nie musimy powtarzać błędów innych. Czy po polsku mówi się "kcharkiw pasazchyrskyj"? To, co jest na tamtej stronie, to fonetyczny angielski zapis ukraińskiej nazwy, ale to nie znaczy, że mamy go w języku polskim używać. A przy okazji: ciekawe z jakiej strony jest ten zrzut?