• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.277 504 30
To oczywiście decyzja autora, jak wykadrować zdjęcie do publikacji, ale stwierdzenie:
Zdjęcie drastycznie przycięte że względu na ograniczenia forum.
sugerowało, że jedyną przyczyną przycięcia były ograniczenia forum, a nie to, że reszta nie była warta pokazania - bo jeżeli była warta, to ja uważam, że lepiej byłoby fotkę zmniejszyć. To naprawdę aż tak nie psuje jakości, choć oczywiście zmniejsza trochę wyrazistość obrazu. Ale proszę przyjrzeć się zdjęciom zamieszczanym przez innych użytkowników, są często bardzo dobrej jakości mimo zmniejszenia do wielkości akceptowanej przez forum.

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.684 0 0
Cześć. To będzie mój ostatni kolejowy klimat w tym roku, a więc wczoraj się udałem żeby go uwiecznić i pokazać. Semafor kształtowy przy ul.Hutniczej w Gdyni na terenie zakładu branży kolejowej. Ilekroć tędy jadę z dzieciakami do Rumi i zbliżamy się do niego pada hasło "Wolna droga" :) Chciałem się czegoś o nim dowiedzieć np. z skąd tu trafił , ale dostałem odpowiedz że tylko Szef to wie , ale niestety zmarł. Przy okazji Życzę Kolegom Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku 2024 Pozdrawiam Darek.
s1.jpg
s2.jpg
s3.jpg
s4.jpg
s5.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.277 504 30
To w Polsce, czy gdzieś za granicą?
Z całą pewnością w Polsce. Po pierwsze wyraźnie widać semafor karzełkowy oraz sieć trakcyjną typu stosowanego na PKP, a po drugie, źródłem zdjęcia jest strona internetowa omawiająca sterowanie ruchem i sygnalizację na polskiej kolei. Ale nie wiem, gdzie dokładnie to jest.

PS. Kolejny raz zwracam uwagę na zachowanie charakteru tego wątku. Proszę nie traktować go jako miejsca, gdzie można wrzucać wszystko, co nie pasuje gdzie indziej. Przypomnę założenia wątku, opisane przez jego założyciela i bardzo proszę o ich respektowanie.
Przeszukiwałem forum ale nie znalazłem wątku, w którym moglibyśmy zamieszczać zdjęcia ukazujące klimaty, odczucia związane z koleją ale nie koniecznie bezpośrednio prezentujące tabor, czy infrastrukturę. Raczej chodzi mi o krajobraz kolejowy i nie koniecznie związany z konkretnym regionem, czy nawet krajem.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.612 50 5
Rozumiem założenia wątku. Zdecydowałem się na wrzucenie posta TUTAJ, ponieważ, pomimo mojego pytania, zdjęcie jest urokliwe i klimatyczne oraz ze wszechmiar kolejowe.

Jest temat z pytaniami o identyfikację taboru. Tematu z pytaniami o identyfikacje miejsc nie znalazłem. Może ma zły, niejednoznaczny tytuł....

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.494 18 0
"Kłonicowa aleja". 10.04.2021r. Warszawa Główna Towarowa. Nadmienię, że ujęcie nie do powtórzenia, ponieważ w chwili obecnej w tym miejscu pozostały już tylko pojedyncze sztuki. Przez ostatnie lata, wagony sukcesywnie trafiały pod palnik.
1.JPG