• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Regio Tramp SA108-003 produkcji ZNTK Poznań, zmodernizowany przez Pesę, relacji Leszno - Zbąszynek, rusza właśnie z przedostatniego przystanku na swej trasie. Zbąszyń, 25 marca 2017 r.

IMG_1168_fb.jpg

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.539 252 31
Podobnie jak w motoryzacji , czy w ciuchach, czy w telefonach (wzornictwie przemysłowym),
moda panie , moda. Spójrz na budownictwo , wnętrza ,ten sam styl kwadrat i prostokąt z deskami na ścianach i plazma naprzeciw kwadratowej kanapy okraszone kuchnia z wyspą w stylu prosektorium.
Moda Panie , moda.
I nic nie poradzisz

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Aprops klimatów i to dawnych. Eksponat z ontaryjskiego centrum nauki. Tak "Bombardier" rozpoczynał marsz w kierunku potęgi w dziedzinie transportu szynowego. W tym czasie HCP dla porównania to był gigant. Enjoy.

Załączniki

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
Przypadkiem spotkany na Olechowie Piotrek zwrócił moją uwagę na dwa słupki bramy, prowadzącej do kolejarskich ogródków działkowych, niby nic dziwnego, a jednak mój ojcec miał tam przez wiele lat działkę, nawet pomagałem mu ongiś malować tę bramę.

Na jednym napis Krupp i data 1888

DSC_0063.JPG

Na drugim nie mogę odczytać, ale chyba jest napis cyrylicą, może ktoś ma lepsze oczka.

DSC_0061.JPG

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.590 73 0
Swoją drogą bardzo ładna sygnatura na tej szynie - skrót huty, najprawdopodobniej rok i miesiąc (1886 - marzec) i te skrzyżowane dwa młoteczki :) ... ale ja nic nie sugeruję. ;)

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
A mnie zmyliła ta rzymska trójka, myślałem że to ichnia bukwa, jak zwykle szybko i nie przypatrzyłem się, ale są tu jeszcze prawdziwi fachowcy.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
To pokażę Wam nasze czyli moje i Piotrka ostatnie trofeum, jutro dodam zdjęcie już zrekonstruowanej tabliczki, a dziś oczyszczona z starej farby, ukazał się kolor podkładu.

P1230430.JPG

Ponieważ była w trzech kawałkach, wymagała sklejenia.

P1230442.JPG

Oraz odtworzenia brakującej części, tu zdjęcie tylko początku prac.

P1230443.JPG